În lume

articolul anterior articolul urmator

Mohamed bin Zayed, prinţul moştenitor din Abu Dhabi, a primit premiul „Omul Umanităţii” din partea Vaticanului VIDEO

4
8 Jul 2021 02:36:58
Autor: Emanuel Neuman
Ceremonia de decernare a premiului / FOTO WAM/ENA
Ceremonia de decernare a premiului / FOTO WAM/ENA

Gravissimum Educationis, fundaţia Vaticanului, i-a oferit premiul „Omul Umanităţii” şeicului Mohamed bin Zayed al Nahyan, prinţul moştenitor al emiratului Abu Dhabi şi comandatul suprem adjunct al forţelor armate ale Emiratelor Arabe Unite.

Premiul a fost acceptat de către şeicul Shakhbout bin Nahyan bin Mubarak Al Nahyan, ministrul de stat, în numele şeicului Mohamed bin Zayed Al Nahyan, de la cardinalul Giuseppe Versaldi, prefectul Congregaţiei pentru Educaţie Catolică, preşedinte al fundaţiei Gravissimum Educationis şi ministrul al Educaţiei în Vatican, scrie ENA.
 
Ceremonia a avut loc miercuri la Palatul Emiratelor din Abu Dhabi, în prezenţa ambasadorilor acreditaţi în Emiratele Arabe Unite.
 
Premiul a fost acordat şeicului Mohamed bin Zayed al Nahyan în semn de recunoştinţă pentru sprijinul acordat eforturilor proiectelor umanitare şi de ajutor de la nivel internaţional.
 
Şeicul Mohamed a fost recunoscut şi pentru rolul avut în întărirea coexistenţei paşnice, accentuarea importanţiei diagolului ca mijloc pentru evitarea conflictelor şi sprijinirea valorilor umanitare. În plus, a fost accentuat rolul jucat de către acesta în sprijinirea eforturilor de atenuare a impactului avut de pandemia de COVID-19 în lume.
 
Reprezentantul Vaticanului a scos în evidenţă şi aprecierea avută pentru modul în care şeicul Mohamed a călcat pe urmele fostului şeic Zayed bin Sultan Al Nahyan, care şi-a dedicat eforturile de-o viaţă pentru activităţi umanitare la nivelul propriei ţări, dar şi la nivel internaţional.
 
Până acum, EAU au oferit ajutor cadrelor medicale şi a altor lucrători esenţiali din mai bine de 135 de state. În martie, şeicul Mohamed a primit „Premiul DIHAD pentru personalitatea internaţională a anului 2021 în eforturile umanitare”, în semn de recunoştinţă pentru activitatea acestuia în sprijinirea proiectelor internaţinale umanitare. Premiul este unul dintre cele mai prestigioase din domeniu şi este oferit acelor lideri şi personalităţi internaţionale care joacă un rol important în sprijinire oamenilor aflaţi în nevoie în lume.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Sforar
8.07.2021, 07:05:13

Deci dupa creierul Papei oamenii importanti sunt musulmanii nu Ortodocsii Rusi ! Si apoi o sa se mire ca ii loveste covidul si valurile de caldura

The Fog
8.07.2021, 09:11:43

Cand va vedea oligarhii rusi cheltuind pentru cei care ii fac bogati asa cum o fac seicii emirati, ii va decora. Dar la mintea ortodoxului rus la fel de important ca bogatia e sa ai destui saraci pe care sa-i iei peste picior. Altfel nu te simti bogat si rus.

+2 (2 voturi)
Sforar
8.07.2021, 09:19:16

Pai asa si Ceausescu a dat locuinte gratis la tot poporul si nu v-ati trezit ca ar trebui decorat

+1 (1 vot)
Regina Transvaal
8.07.2021, 08:15:07

Actualul papa este multiculturalist si recomanda guvernelor europene "compasiuuuuuuuuuuuuuune" pt asa zisii"refugiati" islamici care trebuie primiti ca niste"eroi"...

-2 (2 voturi)
Modifică Setările