articolul anterior articolul urmator

NATO se teme de revenirea la putere a talibanilor în Afganistan

14
6 Dec 2018 08:02:23
Autor: Viorica Marin

14 Comentarii

ioan zah
6.12.2018, 08:46:32

Cam neputincios si NATO asta. Atatea forte armate in Afganistan si nu pot dovedi o mana de criminali. Deci cata incredere putem avea in NATO, la o adica?

+5 (7 voturi)
IonIon Codreanu
6.12.2018, 09:09:28

Operațiunea a fost pornită de USA acum 15 ani. Nici un rezultat, din contra, pericolul revenirii talibanilor la putere și alungare a americanilor + NATO. Așa-i când te servești de teroriști (talibanii au fost înarmați de USA pentru a-i alunga pe sovietici). Nu trebuie să te faci NICIODATĂ frate cu dracul!

+6 (6 voturi)
Kovu
6.12.2018, 09:23:48

Viata era simplã atunci. Era Rãzboiul Rece. Un imperiu drãcesc trebuia învins. Exista un inamic pe care guvernul nostru îl putea arãta cu degetul catatenilor .În acele timpuri, afacerea era profitabilã pentru industria noastra de apãrare. Chiar si CIA ducea un rãzboi just. Dumnezeu a fost de partea noastrã. Mass media nu prezenta sinucigasi cu bomba cum sunt etichetat azi,nu exista fanatism religios ba chiar dimpotrivã:erau luptãtori pentru libertate, animati de scopuri nobile, desi subjugati. Luptând împotriva inamicului, murin în numele Sfintei Treimi: democratie globalã, drepturile omului, regulã legilor. Nu ne-am împãcat niciodatã atât de bine cu talibanii E ciudat cã n-au fost chiar atât de degenerati...

Dan T
6.12.2018, 10:59:14

In Afganistan au incercat si rusii sa impuna un anumit regim politic-au fost alungati. S-au bagat pe fir americanii - morti si raniti, localnici si din coalitiile internationale. Asta inseamna ca interventiile straine trebuie sa fie in acord cu traditiile locale fara a forta modernizarea; trebuie sa se inceapa cu invatamantul laic si dezvoltare economica alternativa la productia de droguri. Plus rabdare si prezenta militara numai pentru apararea civililor si institutiilor democratice. Exemplul Chinei nu e de neglijat - introducerea capitalismului de stat si economiei de piata s-a facut treptat, sub conducere politica unica; democratia liberala vine dupa ce societatea civila se obisnuieste cu noile realitati sociale, cu ridicarea nivelului de trai - atunci oamenii incep sa aiba pretentii cu privire la libertatile individului.

+1 (3 voturi)
Vasile Naftuli
6.12.2018, 11:42:10

Mai trimitem 2000 de militari în Afganistan să salveze democrația.

+3 (3 voturi)