În lume

articolul anterior articolul urmator

Nava Ever Given a ajuns în portul Rotterdam, după ce a fost sechestrată timp de trei luni de Egipt din cauza blocării Canalului Suez FOTO

0
29 Jul 2021 14:52:19
Autor: Cristina Morozan
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Nava Ever Given, a cărei eşuare a provocat haosul din Canalul Suez în martie şi a fost  sechestrată timp de trei luni de Egipt a ajuns în Rotterdam.  Nava precontainer va descărca în port containerele pe care le are la bord, apoi va pleca din nou la drum.

Ever Given, nava de 400 de metri lungime şi 220.000 de tone, a rămas blocată pe data de 24 martie, de-a latul Canalului de Suez după ce a fost deviat de rafale puternice de vânt,  blocând raficul pe una dintre cele mai circulate rute comerciale din lume.
 
GALERIE FOTO
 
Rafale puternice de vânt şi o furtună de nisip au fost prezentate iniţial drept cauze ale eşuării portacontainerului Ever Given în Canalul Suez, dar autorităţile egiptene nu exclud şi ipoteza unei „erori umane”.
 
Cinci zile şi cinci nopţi muncitorii egipteni, olandezi şi japonezi au lucrat neobosit pentru elibera volume uriaşe de nisip şi noroi din jurul navei. Cu ajutorul la o Superlună şi două remorchere puternice sosite în ajutor a fost posibilă scoaterea vasului din malurile de nisip, pe care l-au îndreptat pe cursul de apă.
 
Autorităţile de acolo cereau în aprilie despăgubiri de un miliard de dolari pentru blocarea canalului, apoi în martie au înjumătăţit suma cerută.
 
Un tribunal din oraşul egiptean Ismailia a ridicat abia la începutul lunii iulie ordinul de restricţie care viza nava portcontainer Ever Given, decizie care a permis navei să îşi reia navigaţia prin Canalul Suez,.
 
Nava, care transportă sute de containere cu destinaţia Rotterdam din China, este operată de compania de transport maritim taiwanez Evergreen şi este înregistrată în Panama.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările