În lume

articolul anterior articolul urmator

Netanyahu, despre bombardarea Fâşiei Gaza: „Va mai dura, sper că nu prea mult”

4
16 May 2021 23:26:57
Autor: Emanuel Neuman
Benjamin Netanyahu FOTO EPA-EFE
Benjamin Netanyahu FOTO EPA-EFE

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, a anunţat că atacurile asupra Hamas vor continua o perioadă şi a susţinut că blocul-turn din Fâşia Gaza în care se aflau birouri ale presei internaţionale a fost „o ţintă perfect legitimă”.

Benjamin Netanyahu susţine că în clădirea din Gaza în care se aflau birouri ale agenţiei Associated Press şi ale televiziunii Al-Jazeera se afla şi „un birou de informaţii al organizaţiei teroriste palestiniene (...) care pregăteşte şi organizează atacuri teroriste împotriva civililor israelieni”. În consecinţă, spune acesta, clădirea - distrustă sâmbătă de un atac al armatei israeliene -  a fost „ o ţintă perfect legitimă”.
 
„Împărtăşim cu prietenii noştri americani toate aceste informaţii”, a spus Netanyahu, adăugând că armata israeliană a luat „toate măsurile pentru a se asigura că nu există victime civile”.
 
Bombardarea Fâşie Gaza de către Israel a intrat duminică în a şaptea zi consecutivă, atacurile aeriene omorând în cursul zilei cel puţin 42 de palestinieni şi rănind alte zeci.
 
Netanyahu spune că ofensiva israeliană împotriva Hamas va continua, invocând „dreptul natural la autoapărare” al Israelului şi „atacurile neprovocate asupra Ierusalimului.
 
„Încercăm să reducem capacităţile mişcării Hamas şi dorinţa acesteia de a face acest lucru din nou”, a spus el. „Va dura, sper că nu prea mult, dar nu se va întâmpla imediat”, a adăugat premierul israelian.
 
Cel puţin 192 de persoane, incusiv 58 de copii, au fost omorâţi în Fâşia Gaza în ultima săptămâna. Peste 1.200 de palestinieni au fost răniţi. Israelul a raportat până acum 10 morţi, inclusiv doi copii.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Ţepeş,
17.05.2021, 05:58:55

Tragic, dar astea sunt urmările fanatismului, indiferent că este fanatism religios, politic sau rasial.

-1 (1 vot)
dumitru lazar
17.05.2021, 07:56:12

Mare comandant de osti .

-3 (3 voturi)
_Turbatu_
17.05.2021, 09:06:09

Bun bun !!! Dati-i inainte baieti !!! Ciuhabii negri v-ar face exact acelasi lucru. Si voua, si europenilor. Israelul este bastionul pacii impotriva invaziei musulmanilor in Europa.

-5 (7 voturi)
Stefan din Nord
17.05.2021, 09:10:45

Razboiul va dura pana cand boratii din Gaza vor termina de tras toate rachetele lor primitive Dintre care un sfert le for cadea peste propriile capete de prostovani .

-7 (9 voturi)
Modifică Setările