articolul anterior articolul urmator

Netanyahu salută o „zi istorică“ după anunţul lui Trump cu privire la Ierusalim

6
6 Dec 2017 22:24:42
Autor: News.ro
Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu/ Foto:EPA
Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu/ Foto:EPA

6 Comentarii

Lombardi Antonio
6.12.2017, 23:07:29

Ce locuri "sfinte" au muslimii acolo ? Islamul a fost creat abia in anii 600 dupa Hristos. Au venit si ei acolo sa-si construiasca moschea pe locurile sfinte evreiesti si crestine , abia dupa 600 de ani, acum pretind ca au loc "sfint" in Ierusalim ? Cit tupeu pot sa aiba . Locul sfint al musulmanilor este la mecca, nu la Ierusalim

+2 (2 voturi)
Delle Crociati Regina
7.12.2017, 12:26:15

Lombardi Antonio @ : Musulmanii spun si pretind ca si Spania ar fi de fapt a lor,datorita faptului ca a fost invadata de mauri(populatii barbare islamice din nordul africii),ce s-au grabit s-o numeasca "andalus".Pai nu avea oare dreptate Sfanta Inchizitie spaniola care dupa Reconquista le-a spus barbarilor mahomedani sa se converteasca la crestinism sau sa plece din Spania,a treia varianta fiind "sfarsitul grabit in camerele de tort--a"?

+1 (1 vot)
Avocatul Diavolului
7.12.2017, 12:40:17

Amice, fi putzin corect din punct de vedere istoric. Maurii care au invadat Spania, erau de fapt un imperiu sofisticat shi avasat tehnologic shi cultural, in comparatzie cu Europa care era in epoca vremurilor intunecate ale evului mediu. MAurii au fost in Spania pentru 800 de ani shi cea ce au lasat in urma se poate admira shi astazi. Faimoasele orashe spaniole precum Cordoba shi Granada au fost construite de ei. Murii erau avansatzi in manufactura, prelucrarea metalelor, medicina, matamatica shi shtiintze in general. Shi tot spre informtzia ta Inchizitzia, care era practic o politzie religioasa s-a creat impotriva celor care pretiundeau ca s-au convertit la creshtinism shi de fapt ishi practicau religia lor originala; in particular evreii sefardici care erau numitzi "converso".

rozen Yosef
7.12.2017, 13:39:06

Cred ca DECIZIA Presedintelui Trump se poate numi "o zi istorica" din acest motiv: Intr-o 'zi de vara', in anul 70, Titus - conducatorul trupelor Imperiului Roman - a distrus Ierusalimul, Capitala Poporului Evreu. Iar intr-o "zi de iarna", in anul 2017, Trump - conducatorul Statelor Unite ale Americii - a RECUNOSCUT ca Ierusalim [cucerit de Titus] A FOST capitala evreilor, si acum este DIN NOU, capitala Sttului Israel. Deci, au trecut 1947 de ani intre cele "DOUA ZILE ISTORICE" In rest, tot felul de comentarii...!

Kongo-Müller
7.12.2017, 13:47:29

Reincarnarea antichristului, macelarul Bibi se freaca pe maini de bucurie. Va incepe o noua Intifada si el poate sa-si continuea Hobby-ul lui preferat, sa ucida copii si femei si sa bombardeze cartiere civile cu Napalm.

-1 (1 vot)