În lume

articolul anterior articolul urmator

Noua listă a statelor considerate cu risc epidemiologic, în vigoare. Grecia, pe lista roşie. Persoanele care vin din Grecia nu intră în carantină dacă sunt vaccinate

3
1 Aug 2021 02:52:30
Autor: Anne-Marie Sandu
FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Noua listă a statelor considerate cu risc epidemiologic a intrat în vigoare, iar Grecia, una dintre destinaţiile de vacanţă preferate de români, a fost inclusă pe lista roşie, ca urmare a creşterii incidenţei. Persoanele care vin din statele aflate pe lista roşie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate. De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptaţi automat de la carantină.

"Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, în 29 iulie 2021, Hotărârea numărul 52 privind aprobarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat”, a transmis CNSU. 
 
Lista a intrat în vigoare la miezul nopţii. 

”Decizia ca lista să intre în vigoare la această dată a fost luată pentru a nu afecta cetăţenii români care se întorc în ţară în acest sfârşit de săptămână”, au mai precizat autorităţile. 
 
Principalele modificări survenite sunt:
 
- în zona roşie au intrat: Grecia, Irlanda, Monaco, Maldive, Bahamas, Curaçao şi Insulele Virgine ale Statelor Unite;
 
- în zona galbenă au intrat:

•din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: Suriname şi Insulele Feroe;

• din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Franţa, Belgia, Israel, Statele Unite ale Americii, Islanda, Honduras, Aruba şi Sint Marteen;
 
- în zona verde au intrat: Oman, Paraguay şi Uruguay. 
 
”Vă reamintim că persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roşie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate. De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptaţi automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 şi 16 ani sunt exceptaţi dacă prezintă la intrarea în ţară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte”, a mai transmis CNSU. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Lant
1.08.2021, 07:07:04

De ce nu intra in carantina cei vaccinati ? Ca sa se plimbe peste tot fara masca ca ei sunt vaccinati si sa raspandeasca toti virusii ?

-18 (20 voturi)
fl. remi
1.08.2021, 10:35:25

Cine vrei sa ti raspunda ???cnscdu ?? Virusul e raspindit de orice purtator asimtomatic !!!!E demonstrat stiintifica ca si vaccinatii si nevacinatii transmit virusul !!! Vaccinatii nu ajung la morga.Aceasta este diferenta !!! Si daca fac boala fac o forma usoara. In RO au murit DOAR 3 vaccinati din cele 5 milioane de peroane...deci vaccinul e fff bun.Ma refer la cei morti de covid, ca au mai murit si altii de cancer sau calcati de masini !

-8 (8 voturi)
Dragan Mircea
14.08.2021, 18:18:07

Daca tot am revenit la nazism sa se faca lagare de concentrare unde sa stea inchisi cei nevaccinati. Faceti macar ceva ca lumea.

Modifică Setările