În lume

articolul anterior articolul urmator

Noua Zeelandă interzice terapia de conversie LGBT. Pedeapsă de până la cinci ani de închisoare

14
31 Jul 2021 10:18:09
Autor: News.ro
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Noua Zeelandă a introdus vineri o lege sub incidenţa căreia poate fi acordată o pedeapsă cu până la 5 ani de închisoare pentru practici prin care se doreşte schimbarea orientării sexuale a unei persoane sau a identităţii de gen, cunoscută drept terapie de conversie LGBT.

Noua Zeelandă a introdus o lege pentru a interzice terapia de conversie în cazul persoanelor LGBT

Măsurile propuse au ca obiectiv oprirea acestor practici, care nu funcţionează, sunt discreditate şi au efecte negative, a spus ministrul Justiţiei, Kris Faafoi, citează Reuters.

„Practicile de conversie nu îşi au locul în Noua Zeelandă modernă. Sunt bazate pe convingerea falsă că orientarea sexuală a oricărei persoane, identitatea de gen sau exprimarea genului este greşită şi are nevoie să fie reparată”.

El a adăugat: „Profesioniştii din sănătate, liderii religioşi şi activiştii pentru drepturile omului de aici şi din străinătate s-au exprimat împotriva acestor practici ca fiind dăunătoare şi cu potenţial de a perpetua prejudecăţile, discriminarea şi abuzul faţă de membrii comunităţii curcubeu”.

Potrivit noii legislaţii, oricine realizează astfel de practici asupra unei persoane cu vârstă mai mică de 18 ani sau asupra uneia care nu are capacitate de decizie poate primi o pedeapsă cu până la 3 ani de închisoare.

Practicile de conversie care cauzează leziuni grave pot fi pedepsite cu până la 5 ani de închisoare.

Guvernul a spus că legea nu abordează exprimarea generală a convingerilor religioase sau principii despre sexualitate şi gen.

Astfel de legi au fost adoptate anterior şi în Canada, Marea Britanie şi Australia.

SUA nu au interzis prin lege terapia de conversie, dar unele state, inclusiv California, Colorado, New York, Washington şi Utah, interzic practica într-o anumită măsură. American Medical Association a condamnat practica drept „dăunătoare şi ineficientă”.

Cu obiectivul de a schimba orientarea sexuală a unei persoane sau identitatea de gen, terapia de conversie poate include discuţii, hipnoză, şocuri electrice şi post. În cazuri extreme, a fost raportat că poate fi vorba despre exorcism şi „viol corectiv”, în cazul lesbienelor.

Oprirea terapiei de conversie a fost una dintre promisiunile făcute de prim-ministrul neozeelandez Jacinda Ardern în campania pentru al doilea mandat obţinut anul trecut.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

Belciug
31.07.2021, 10:31:21

"practici prin care se doreşte schimbarea orientării sexuale a unei persoane sau a identităţii de gen, cunoscută drept terapie de conversie LGBT" Tare asta , deci lgbt nu se mosteneste prin nastere ? Ci se dobandeste prin conversie ? Si atunci in scoli ce inseamna educatia sexuala ? Cam la ce nivel de minciuni s-a ajuns ! Tu romanule care practici romanismul nu te cutremuri la ce minciuni debitezi ca neam ?

-22 (28 voturi)
un motan intransigent
31.07.2021, 10:55:18

Cui pe cui se scoate. Activitatea adeptilor LGBTQ... trebuie favorizata cat mai mult concomitent cu pedepsirea drastica a prozelitismului homosexual. In felul asta grupul curcubeilor se enclavizeaza cu posibila lui disparitie in timp. Au dreptul la existenta si, concomitent, la existenta stricta in cadrul grupului lor. Aberatiile trebuie incurajate pana la autodistrugerea aberatului.

-24 (34 voturi)
Just because
31.07.2021, 10:59:31

Până unde se ajunge cu treaba asta, nu mai e de ajuns ca omul să creadă că are orientarea x, trebuie învățați și ajutați de către altii din 'domeniu' ca să ajungă la concluzia că, le place același sex sau au nevoie de o schimbare jos. Lasati oameni să fie așa cum vor ei în limita bunului simt, nu cum vreti voi săbii învățați.

-25 (31 voturi)
Just because
31.07.2021, 11:00:41

Să îi*

-24 (28 voturi)
Radu Mîrcea
31.07.2021, 15:57:26

WAAAAUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU Asta i crima si pedeapa,vorba scriitorului. Nu se poate . NECAZ MAREEEEEE. Plangerea si scrajnirea dintilor,pentru toto elgebeteeeee. UN STAT CU CAPUL PE UMERI A FACUT ASTA. BRAVOO NOUA ZEELANDA

-22 (24 voturi)

Vezi toate comentariile (14)

Modifică Setările