În lume

articolul anterior articolul urmator

Noua Zeelandă, lovită de un val de cutremure - cel mai mare a avut 8 grade pe scara Richter. Alertă de tsunami VIDEO

6
5 Mar 2021 00:47:26
Autor: Vlad Terteleac
Alertă de tsunami în Noua Zeelandă, după un cutremur de 8 grade pe scara Richter FOTO USGS
Alertă de tsunami în Noua Zeelandă, după un cutremur de 8 grade pe scara Richter FOTO USGS

Un cutremur puternic, de 8 grade pe scara Richter, a lovit insula de nord a Noii Zeelande, al treilea cutremur major în doar câteva ore. Autorităţile au emis o alertă de tsunami, rugând locuitorii din preajma coastei să se îndrepte către zone înalte.

Agenţia care se ocupă cu situaţiile de urgenţă din Noua Zeelandă a emis o avertizare naţională, anunţând că locuitorii de pe coasta estică a insulei de nord „trebuie să se deplaseze imediat către cea mai înaltă zonă din cele marcate pentru evacuări în caz de tsunami ori cât mai departe de coastă”.
.
Sistemul Statelor Unite de avertizare în caz de tsunami a anunţat că seismul poate cauza valuri cuprinse între 1-4 metri în Polinezia Franceză. Cu doar câteva ore înainte, un alt cutremur - cu o magnitudine de 7,2 grade pe Scara Richter a lovit în apropierea Noii Zeelande, urmat de un alt seism la o distanţă mai mare, în oceanul Pacific.
 
Momentan, nu există informaţii care să indice victime ale seismului ori distrugeri masive.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Zdrahon
5.03.2021, 04:16:21

Unde sunt acei atei care zic ca nu exista Incalzire globala care sa distruga lumea ?

-5 (5 voturi)
UnuldinVancouverCanada
5.03.2021, 05:12:11

Bre adine... iar te facui de ras... ce treaba au cutremurele cu incalzirea globala?.... sau pt tine ca un orthodox iubitor de oameni distrugerea lumii e tot ce conteaza?

+4 (4 voturi)
Zdrahon
5.03.2021, 10:43:03

UnuldinVancouverCanada "ce treaba au cutremurele cu incalzirea globala?" Se pare ca savantii atei va fraieresc ca nu exista Incalzire globala si nici cutremure ! Dar realitatea nu poate fi ascunsa . Incalzirea globala va distruge planeta inevitabil .

-1 (1 vot)
Zdrahon
5.03.2021, 10:47:56

UnuldinVancouverCanada "iubitor de oameni distrugerea lumii e tot ce conteaza?" Pai bine da ateii se autoevalueaza din regnul animal ! Astami place ca ateii isi prevad ca li se cuvine un viitor megalomanic de bun fata de ce se intituleaza dumnealor ! Ca si cum ar veni domnu Ceausescu sa pretinda ca viitorul lui il vede ca fiind Superman pe o planeta de aur cu epoca de aur! Pai ateule ! Daca esti ateu ce pretentii tot pretinzi sa beneficiezi in afara de cele de ateu model ?!!

-1 (1 vot)
Bula cel mititel
5.03.2021, 08:53:12

"Sistemul Statelor Unite de avertizare în caz de tsunami" Limba Romana este dusmanul Hadevarului. Era greu de zis "sistemul de avertizare in caz de tsunami al Statelor Unite"?

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările