Cifra reprezintă cea mai mare cantitate de cocaină capturată până acum în cadrul operaţiunii.
Aproximativ 575 de persoane de diferite naţionalităţi au fost capturate în timpul campaniei, care s-a desfăşurat în perioada octombrie-noiembrie, a spus marina Columbiei, adăugând că 49 de nave au fost imobilizate, precum şi şase submarine şi trei avioane.
Operaţiunea a confiscat şi 66 de tone de marijuana.
De când Operaţiunea Orion a fost lansată în 2018, eforturile combinate ale participanţilor au dus la confiscarea a peste 545 de tone de cocaină şi 224 de tone de marijuana, potrivit marinei Columbiei.
În pofida deceniilor de luptă împotriva traficului de droguri, Columbia rămâne un producător mondial important de cocaină şi se confruntă cu presiuni constante din partea Statelor Unite pentru a reduce recoltele de coca, ingredientul principal al drogului, precum şi producţia de cocaină.
Anul trecut, capacitatea de producţie de cocaină a Columbiei a crescut cu 7,9%, până la 1.010 tone, potrivit Biroului pentru Politica Naţională de Control al Drogurilor al Casei Albe din SUA.
În afară de ELN, foşti membri ai gherilelor demobilizate FARC care resping un acord de pace din 2016 sunt implicaţi în traficul de droguri, precum şi bande criminale, potrivit surselor de securitate.
La a opta fază a Operaţiunii Orion au participat, printre altele, Argentina, Belize, Franţa şi Surinam.
Citeşte şi:
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
1 Comentariu
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
pai daca baietii produc 1000 de tone pe an si astia au capturat 140 ... ma gandesc ca restul de 860 tone , in mare majoritate tot in US ajung, ca nu prea e marfa pentru consum intern in Columbia . Trag serios pe nas baietii campioni ai democratiei