În lume

articolul anterior articolul urmator

O familie din SUA a găsit aproape 1 milion de dolari în mijlocul drumului

7
21 May 2020 23:32:25
Autor: Sergiu Nicolae
FOTO CNN
FOTO CNN

În timp ce au ieşit la plimbare după perioada de izolare din cauza coronavirusului, o familie din Virginia a găsit mai multe pungi împrăştiate de-a lungul drumului, care s-au dovedit a fi, mai târziu, pline de bani, aproape 1 milion de dolari.

Weekendul trecut, familia Schantz se afla în maşină atunci când a dat peste o pungă de gunoi, relatează CNN.

Conform relatărilor lui Scott Moser, maşina aflată în faţa maşinii familiei Schantz a evitat ceea ce părea un sac de gunoi. Familia Schantz nu a mai putut evita sacul, aşa ca au dat cu maşina peste el. După, au ales să oprească şi să ridice gunoiul, pe care urmau să îl arunce atunci când ajung acasă.
 
"Aşa că a dat peste sac. În loc să lase gunoiul în drum, s-au oprit, l-au ridicat, l-au aruncat în spatele camionului", a declarat Scott Moser, din cadrul Departamentului Şerifului din regiunea Caroline. 
 
După ce au ridicat punga de gunoi, au văzut o altă pungă în apropiere, aruncată într-un şant şi au ridicat-o şi pe aceea. Atunci când au ajuns acasă, urmau să arunce gunoiul din cei doi saci adunaţi de pe drum. 
 
Se pare că ceea ce la început li s-a părut a fi doar nişte plicuri de la poştă, s-au dovedit a fi de fapt foarte mulţi bani numerar, conform relatărilor lui Moser pentru CNN. 
 
Familia a mers la biserică cu unul dintre şerifi care i-a îndemnat să sune la birou pentru a afla de unde au dispărut banii. După ce Moser a verificat pungile, a descoperit că acolo chiar erau bani în valoare de aproximativ 1 milion de dolari. 
 
Fiecare sac de bani conţinea pungi mai mici, fiecare având detalii despre locul în care trebuiau depuşi banii. Departamentul şerifului din regiunea Caroline a început o investigaţie asupra acestui caz, înainte de a preda banii Serviciului Poştal al Statelor Unite, care acum a preluat investigaţia şi analizează cum s-a ajuns ca acele pungi să fie pierdute. 
 
USPS lucrează acum pentru a descoperi proprietarul banilor ca să îi poată înapoia. Până în prezent nu s-a descoperit cui îi aparţin banii şi unde trebuiau să fie duşi, conform declaraţiilor lui Moser.
 
Moser a mai spus că familia Schantz a dat dovadă de un caracter cu adevărat puternic şi corect, dat fiind faptul că au trebuit să ia o decizie foarte dificilă atunci când s-au trezit cu aproape 1 milion de dolari.
 
"Dar au făcut ceea ce trebuie", a declarat Scott Moser. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Mesterul Ardelean
22.05.2020, 01:08:39

Au facut ce trebuia adica au continuat sa doarma pe ei ... nu degeaba spunea celebrul comediant George Carlin ca "the American dream is true ... you have to be asleep to believe it!". Iata ce fac niste oameni care vor continua sa traga din greu insa nu vor refuza sa incaseze un premiu de loterie, daca le pica in mana, desi si acolo sunt unii, alti naivi, care au pierdut niste bani! Cat de mare este stupizenia omului uneori ... Imaginati-va un animal salbatic care da peste un pranz gratis: oare asteapta sa se intoarca proprietarul ori incepe sa-l caute? Si sa nu ma luati cu "e un gest civic corect" ori ca "asa este crestineste" pentru ca nu tine vrajeala: cand statul imi cere bani, sub amenintarea unor penalitati iar mai apoi sub amenintarea unei executari silite, este crestineste sa siluiesti o familie sa-si plateasca impozitele din care tu, stat, risipesti garantat 10% cat e pretul spagii?!

-1 (3 voturi)
CARMEN FlOREA
22.05.2020, 01:29:20

Americani prosti ..ca iau predat . Trebuia pastrati si sa isi tina gura .

-1 (3 voturi)
Herr Hoher
22.05.2020, 03:00:33

Americanii, nu chiar toti, au cu ce trai. Doar negrii foarte saraci si mexicanii fura.

-1 (1 vot)
Herr Hoher
22.05.2020, 03:14:16

Ah, era sa uit. Tiganimea lu' Jellu the Sunday, incolonarea si roiu, doar ca astia daca va prind ca dati cu racu' va alicesc cu '45-u. Face ala o gaura in burta de bagi pumnu'!

-1 (1 vot)
CARMEN FlOREA
22.05.2020, 04:21:05

neamurile tale . a lui jellu de duminica.

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările