În lume

articolul anterior articolul urmator

O fată a fost tunsă la şcoală fără a avea aprobarea părinţilor. Familia cere despăgubiri uriaşe

11
17 Sep 2021 16:10:47
Autor: Maria Ţaga
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

O fată de şapte ani din Statele Unite a fost tunsă la şcoală de o profesoară fără a avea aprobarea părinţilor. Tatăl fetei a dat şcoala în judecată şi a cerut despăgubiri de 1 milion de dolari.

Jimmy Hoffmeyer a spus că drepturile constituţionale ale fiicei sale, de rasă mixtă, au fost încălcate şi şi-a retras fiica de la şcoala respectivă, potrivit Digi24. 

O anchetă a inspectoratului şcolar a concluzionat în iulie că profesoara a încălcat politica şcolii, dar nu a acţionat din cauza unor prejudecăţi rasiale. Profesoara a rămas în continuare pe post.

Jimmy Hoffmeyer a spus că în aprilie, anul trecut, fiica lui, Jurnee, s-a întors acasă de la şcoală cu părul pe o parte a capului tăiat. Un coleg de clasă îi tăiase cu foarfeca, în autobuzul şcolar.

Părinţii au dus-o pe micuţă la coafor pentru a îndrepta lucrurile şi  i-au făcut o tunsoare asimetrică. După două zile fata s-a întors din nou cu părul tăiat, dar de data aceasta a fost tunsă de profesoară pentru a-l îndrepta.

Pe lângă încălcarea drepturilor constituţionale ale copilului, între motivele procesului sunt enumerate discriminarea rasială, intimidarea etnică, provocarea intenţionată de suferinţă emoţională şi agresiune.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

Ovidiu Olariu
17.09.2021, 17:25:28

Bravo, Maria Ţaga ! Ne-ai dat pe spate ! Ok, am vazut ca intamplarea prezentatā a fost relatatā la sectiunea "International/In lume". Dar, fii, te rog, amabilā si spune-ne in ce tarā a lui peste a fost tunsā fata ? !

+9 (13 voturi)
Islaz
17.09.2021, 18:20:55

Romania ?

-13 (13 voturi)
Islaz
17.09.2021, 18:24:28

"in ce tarā a lui peste a fost tunsā fata ? !" Daca e interzis sa se spuna chiar de catre sefi, oare in ce tara putea fi ? Acolo unde dictatura e cea mai mare, unde in primvara erau pe strazi 20000 de soldati inarmati

-12 (16 voturi)
Ovidiu Olariu
17.09.2021, 19:48:17

Islaz, Pur si simplu bagi groaza in oameni. Pastrezi si tu, ca si autoarea articolului, enigma asupra locului unde se petrec grozāviile. Te implor, pentru a trai, in continuare, in liniste, sa ne spui in ce tarā "erau pe strazi 20.000 de soldati inarmati" ? Doanne pazeste, sper ca nu pe undeva prin apropierea tarii noastre.

+13 (15 voturi)
Ovidiu Olariu
17.09.2021, 20:38:22

Islaz, era sa uit, Sper ca nu te superi cā revin, dar vreau sā te intreb ceva. Te rog sā-mi spui, dar cât mai discret cu putintā, dacā, in afarå de tine, mai sunt si alti noi autori de comentarii contrafācute, apāruti, peste noapte, in clocitoarea de postaci a "Adevarului". M-ar bucura dacā vei binevoi sā-mi dai aceastā informatie -nu de altceva, dar ca sa stiu si eu o treabā !- pentru cā traiesc momente de satisfactie deosebitā atunci cand vād cum, subit, apar noi si noi postaci dispusi sa ne dea, atât mie, cât si celorlalti autori de comentarii, explicatii perfecte la orice problemā care mā frāmântā si care ne frāmântā. In plus, am si o mai mare satisfactie cand vād, cu sincerā bucurie, cā, dupā numai 4, 5 sau 6 minute de la aparitia comentariului -atât al meu, cât si al altora- textul respectiv este rasplatit, de la caz la caz, in functie de perceptia publicā, cu un numār destul de mare de voturi, de plus (+) sau de minus (-). Nici nu reusesti sa citesti bine textul si, iatā, cum rāsar, brusc, cate 5, 6 sau 7 voturi. In rest, iti doresc toate cele bune. Te asigur cā mā bucur cand vad, in persoana ta, un alt autor de comentarii (evident, deocamdatā, un postac cu "0 fani"), un remarcabil debutant, cre este patruns viguros de marile adevaruri care se dezbat in acest minunat forum.

+11 (17 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările