În lume

articolul anterior articolul urmator

O grupare de hackeri divulgă informaţii despre soldaţi israelieni şi avertizează: „Vă vom lovi aşa cum nu v-aţi imaginat niciodată”

11
28 Oct 2021 17:33:55
Autor: Ion Gaidau
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

O grupare de hackeri divulgă informaţii private despre soldaţi israelieni şi pretinde că are „documente confidenţiale” despre ministrul Apărării Benny Gantz, relatează The Jerusalem Post.

„Vă supraveghem de mai mulţ ani, la fiecare pas şi în fiecare etapă. Toate deciziile şi declaraţiile voastre au fost sub lupa noastră. La final, vă vom lovi aşa cum nu v-aţi imaginat niciodată”, avertizează gruparea, care se prezintă drept Moses Staff, angajându-se totodată să publice „documente confidenţiale” pentru a informa „lumea despre crimele autorităţilor israeliene”.

Gruparea a publicat deja fişiere cu date despre soldaţi israelieni, divulgându-le numele, numerele de telefon, adresele personale şi CNP-ul. Niciuna dintre informaţiile făcute publice până acum despre Benny Gantz nu sunt sensibile, ministrul israelian apărând în ipostaze în care se întâlneşte cu alţi soldaţi, efectuează sarcini banale sau îi mulţumeşte unui coleg iordanian pentru „susţinere şi amiciţie”.

În timp ce Ministerul israelian al Apărării evită să spună dacă a fost victima unui atac cibernetic, Direcţia Naţională de Securitate Cibernetică a emis miercuri o notă în care evocă despre anumite vulnerabilităţi în unele programe Microsoft.

Moses Staff susţine că, pe lângă armată, mai deţine informaţii despre alte instituţii de stat şi poşta israeliană. Gruparea spune că a piratat 165 de servere şi a obţinut 11 terabiţi cu date.

Actorii din spatele Moses Staff nu au fost identificaţi, dar unele voci sugerează că ar putea fi iranieni. Contul oficial de Twitter al grupării a fost deschis la începutul lunii octombrie, în ebraică, cu locaţia la Ierusalim.

Dezvăluirile din interiorul armatei israeliene apar după închiderea bruscă a benzinăriilor din Iran, puse de autorităţile de la Teheran pe seama unui atac cibernetic.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

fact check
28.10.2021, 17:44:31

Pe hecharasii astia i-as executa pe loc. Nu exista justificare pentru ce fac ei.

+5 (15 voturi)
Izbutit
28.10.2021, 19:08:22

E vorba totusi de niste nazisti .

-4 (4 voturi)
Paloma
28.10.2021, 18:13:05

48 h !!! Tic-Tac...

-3 (11 voturi)
Pisicul Tunetului
28.10.2021, 23:38:04

I love Israel!

0 (2 voturi)
Utilizator Adevărul
29.10.2021, 00:25:20

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările