În lume

articolul anterior articolul urmator

O grupare teroristă a atacat armata tunisiană, la graniţa cu Algeria

0
2 Aug 2013 11:54:55
Autor: Diana Rusu
Atacul de luni asupra militarilor tunisieni s-a soldat cu 8 morti FOTO Reuters
Atacul de luni asupra militarilor tunisieni s-a soldat cu 8 morti FOTO Reuters

Armata tunisiană se confruntă din timpul nopţii cu atacurile unei grupări „teroriste", la graniţa cu Algeria, în zona în care au fost ucişi opt militari tunisieni luni, au anunţat o sursă militară de la faţa locului şi presa tunisiană, relatează AFP.

„Lupte sunt în curs, gruparea teroristă este încercuită", anunţa sursa militară, precizând că aceste confruntări se desfăşurau la aproximativ 16 kilometri distanţă de Kasserine, în apropiere de Muntele Chaambi, unde a fost depistată o grupare afiliată reţelei teroriste Al-Qaida în decembrie.

„Fie se predau, fie vor fi omorâţi", adăuga sursa citată.

Armata a reluat operaţiunile de căutare în zona Muntelui Chaambi, după ce opt militari au fost ucişi cu sălbăticie şi mutilaţi într-o ambuscadă.

O grupare armată, afiliată, potrivit Guvernului, reţelei teroriste Al-Qaida şi alcătuită în special din veterani ai rebeliunii islamiste din Mali este urmărită în zonă din decembrie.

Această grupare este responsabilă de uciderea unui jandarm, în perioada respectivă. În primăvară, doi militari au fost ucişi, iar alţi 20 au fost răniţi de mine-capcană pe Muntele Chaambi.

Moartea celor opt militari, luni, a agravat o criza politică, provocată de asasinarea pe 25 iulie a deputatului de opoziţie Mohamed Brahmi, a doua atribuită mişcării juhadiste, după cea a opozantului Chokri Belaid, în februarie.

De o săptămână, susţinători şi opozanţi ai islamiştilor manifestează la Tunis şi în alte locuri din ţară, unii apărând legitimitatea puterii actuale, iar alţii cerând plecarea ei.

Tunisia întârzie să se stabilizeze după revoluţia din ianuarie 2011, prima în cadrul „primăverii arabe".

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii