În lume

articolul anterior articolul urmator

O profesoară din Argentina, infectată cu coronavirus, a murit după ce i s-a făcut rău în timpul unui curs pe Zoom

2
8 Sep 2020 12:10:42
Autor: George-Andrei Cristescu
Paola De Simone era foarte apreciată de studenţii săi FOTO captură twitter/@naweljimenez
Paola De Simone era foarte apreciată de studenţii săi FOTO captură twitter/@naweljimenez

O profesoară de istorie la un colegiu din Argentina, care suferea de simptome persistente ale infecţiei cu noul coronavirus, a murit în timpul unei lecţii pe ZOOM. Profesoara s-a simţit brusc rău şi şi-a pierdut cunoştinţa în timp ce studenţii încercau să cheme o ambulanţă.

Paola De Simone, în vârstă de  46 de ani, profesoară de istorie la Universidad Argentina de la Empresa, s-a plâns că nu poate respira în mijlocul unei lecţii pe ZOOM şi n-a mai putut spune decât „nu pot” înainte de a se prăbuşi, după ce, panicaţi, studenţii săi au încercat să-i afle adresa pentru a chema o ambulanţă, a relatat Diari Mes citat de The Sun şi preluat de New York Post.
 
Una dintre studente a povestit ce s-a întâmplat: „A început lecţia spunându-ne că are pneumonie. Am văzut şi noi că era într-o stare mult mai rea decât la lecţiile anterioare. La un moment dat, n-a mai putut să ne transmită slide-uri, să vorbească, şi nu s-a mai putut ţine pe picioare”.
 
Profesoara a contractat virusul în urmă cu o lună şi a descris pe Twitter lupta sa cu boala, dar şi munca epuizantă a soţului său medic: „Este foarte complicat. Mă lupt cu boala acasă de mai bine de 4 săptămâni şi simptomele pur şi simplu nu dispar. Soţul meu e epuizat de atâtea ore de muncă”.
 
O prietenă a profesoarei a povestit că Paola De Simone a continuat să predea chiar dacă era bolnavă de COVID-19. „Pot să fac asta, studenţii au nevoie de mine”, i-a mărturisit ea.
 
Argentina a înregistrat peste 480.000 de cazuri de infecţie cu coronavirus şi a depăşit 10.000 de decese din cauza bolii.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Petru Onisim
8.09.2020, 16:02:28

Nefericitul eveniment s-a întâmplat la 2 septembrie 2020. Principalele ziare argentiniene(din capitala sau capitalele provinciilor) sau din diferite tari hispanice(Spania. Mexic etc) au publicat si comentat știrea Paola de Simone, profesoara de "politologie" era foarte apreciata de universitatea UADE, de mediul academic universitar din Argentina și de studenți. Pasiunea ei era sa predea cursuri universitare. Situl ei era o persoana foarte ocupate, și în ultimul timp era istovit de munca pe care o desfășura(este medic la terapie intensiva)

+1 (1 vot)
wear puma
9.09.2020, 00:07:01

mda sint chestii care nu se leaga, dar, pacat, ce sa zic. Nu poti fi sotie de medic si sa mori in halul asta, decit, daca medicul e un analfabet care n-ar fi avut voie sa profeseze in veci. Covid-ul nu se trateaza acasa.Nu stiu ce trebuie sa se mai intimple ca sa se inteleaga asta. nu e o "simpla raceala". acasa poti face infuzii, sauna sau sa iei niste vitamine, dar doar la inceput...adica in maxim o saptamina dupa ce te-ai infectat. daca simptomele nu trec, e sinucidere curata sa mai stai acasa. Zinc, selenium, vitamina D si vitamina C. In primele 2-3 zile daca nu trece te duci la spital. in fine, o veste trista, oricum.

0 (2 voturi)
Modifică Setările