În lume

articolul anterior articolul urmator

Oficial britanic acuză Israelul de crime de război

12
27 Jul 2014 11:19:21
Lulea Marius Dorin
sursa pozei: www.mirror.co.uk
sursa pozei: www.mirror.co.uk

John Prescott, oficial britanic ce a deţinut şi funcţia de vice-premier, a afirmat că Israelul poate fi acuzat în acest moment de crime de război, iar situaţia din fâşia Gaza este similară cu cea din ghetourile morţii şi create de regimul nazist pentru exterminarea evrerilor. El acuză comunitatea internaţională că închide ochii la atrocităţile comise de Israel şi în care au murit doar în ultima săptămână peste 1000 de persoane.

John Prescott este un politician britanic ce a deţinut funcţia de vice-prim-ministru din 1997 până în 2007. Din 1970 până în 2010 a fost membru al Parlamentului Britanic.

Ceea ce este mai grav este că majoritatea victimelor sunt civili iar aproape 20% dintre ei sunt copii fără de nici o vină.

" Un astfel de stat ar fi fost cu siguranţă condamnat de Organizaţia Naţiunilor Unite, Statele Unite şi Marea Britanie. Apelurile la schimbarea unui astfel de regim ar trebui să fie asurzitoare.  Dar se pare că acest lucru nu este valabil pentru Israel." scrie John Prescott pentru www.mirror.co.uk .

El susţine că premierul Israelului vine tot timpul cu aceeaşi scuză: Hamas-ul a tras primele rachete, Israelul are dreptul să se apere, să îşi protejeje cetăţenii.

Cu toate acestea reacţia statului evreu este disproporţionată iar acţiunile Hamas doar o scuză. Acţiunea militară iniţiată de Israel poate fi considerată în aceste condiţii drept Crime de război.

Oficialul britanic compară situaţia actuală din teritoriile palestiniene cu cea din Lagărele de Concentrare în care naziştii exterminau pe evrei:

"Cei care trăiesc în Fâşia Gaza sunt ţinuţi prizonieri în spatele unor ziduri şi garduri, în imposibilitatea de a scăpa de bombardamente, iar blocada economică a dus pe palestinieni la sărăcie.

Israelul îi consideră ca fiind terorişti pe palestinieni şi acţionează ca şi judecător, juriu şi călău în lagărul de concentrare numit Gaza.

Ce s-a întâmplat cu poporul evreu în mâinile naziştilor a fost înfiorător. Dar oare aceste atrocităţi nu ar fi trebuit să îi facă pe evrei mai înţelegători faţă de victimele din ghetou? "

El mai susţine că atacurile evreieşti nu vor rezolva problema dar că vor crea o nouă generaţia de palestinieni determinaţi să lupte împotriva nedreptăţii de a fi ocupaţi.

P.S.

1. Nu aş fi vrut să scriu de acest subiect deoarece tratez în general  o singură tematică. Sunt uimit cum blogării de pe Adevărul trec cu privirea peste această problemă în timp ce prăbuşirea avionului din Ucraina a fost transformată într-o mega-tragedie.

2. Palestinienii, ca orice popor, au dreptul la propria ţară. Să ne amintim cât ne-am luptat noi împotriva voinţei marilor puteri pentru a putea exista ca stat.

3. Reacţia statului evreu arată lipsa unei strategii în soluţionarea conflictului Palestinian. Intervenţia armată nu doar că nu va soluţiona nimic, dar a atras deja ura radicală a comunităţii arabe şi a palestinienilor mai ales. 

4. Când un copil moare într-un conflict atunci putem vorbi de o întâmplare. Când mor câteva sute vorbim de crime de război iar Israelul este vinovat de crime de război deoarece trage în plin şi cu ochii închişi.

5. Ofensiva evreiască a atras ura comunităţii internaţionale. Există proteste în toata statele puternice ale lumii, în toate democraţiile puternice. În România văd că nu prea se spune nimic despre faptul că în Anglia, Franţa, Germania, SUA ,... au ieşit mii de persoane în stradă împotriva atrocităţilor din Fâzia Gaza.

6. Este o problemă de timp până de reacţia societăţii civile va deveni şi reacţie politică. Israelul este acum pe punctul de a-şi pierde aliaţii, inclusiv SUA. Dacă acest lucru se va întâmplat atunci este în pericol chiar existenţa statului în această parte a lumii, deoarece fără sprijin extern comunitatea arabă se va alia.

7. Israelul trebuia să investească în Educaţia şi în Bunăstarea palestinienilor. Sărăcia îi face pe aceştia mai manipulabili şi mai deschişi spre violenţă şi ură. De aici îmi ridică mari semne de întrebare dorinţa evreilor de a opri un astfel de conflict care deja are perspectiva de a se mai întinde peste cel puţin încă o generaţie. Copii de azi nu vor uita corpurile fraţilor ucişi de gloanţele evreieşti.

8. Sunt indignat cum după experienţa nazismului evreii nu au învăţat decât ... să aplice aceleaşi măsuri.

9. Războiul trebuie oprit. Asta este doar soluţia generării Urii. Reacţia Israelul va aprofunda şi justifica antisemitismul la nivel mondial, care şi aşa nu este foarte scăzut. Cineva acolo nu gândeşte.

10. Nu vă pun imagini cu victimele din Gaza deoarece sunt prea dure, ci prefer cele cu protestele din capitalele care contează ale lumii. Nu vă lăsaţi păcăliţi: în spatele primii linii de protestatari se află cetăţeni ale acelor state şi nu palestinieni.http://static4.demotix.com/sites/default/files/imagecache/a_scale_large/5300-8/photos/1405857911-protests-held-in-berlin-over-the-israeli--palestine-conflict_5315068.jpgAdauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

herr v2.0
27.07.2014, 12:03:50

Sa compari "tarcul" din Gaza (langa Israel) cu un lagar de concentrare nazist, e o blasfemie iar oficialul englez care a facut-o, este, fara doar si poate, un antisemit. Pentru mult mai putin - compararea situatiei actuale din Gaza cu cea existenta in ghettoul varsovian al anilor 1940, eu am fost clasificat in acelasi mod.

-3 (7 voturi)
Aurel Novac
27.07.2014, 19:32:43

Lulea ! Tu vezi numai ceea ce ți se dă voie. De ce nu publicați și ororile pe care le fac ucrainienii în Dombass ? Priviți : http://youtu.be/vQAoavUPCFk

0 (2 voturi)
Gamble Procter al II-lea
28.07.2014, 23:13:16

Novac, sincer, bateti campii ! Si-asa, media s-a ocupat de zece ori mai mult cu "evenimentul MH" decat cu nazistii de la Tel Aviv. Eu observ ca presa aloca intre 10 si 20 articole (can-can-uri si exhibitii mai mult) cu subiectul avionului malaez (zilnic, macar unul in front-line), iar despre manipulatorii-lumii din streiful israelit pomeneste doar in cca 2-3 informatii mixate printre cateva analize ale zonei care "ii iau fata" ... Zau, sunteti ridicol daca nu am cunoaste perfidia iudaica.

+1 (1 vot)
Ismet Yilmaz
27.07.2014, 17:00:53

Domnule Dorin, ma bucur c au inceput sa apara articole obiective despre crimele din Gaza. In al doilea rand, cu siguranta va asteptati la aparitia postacilor sionisti care o sa inceapa sa va jigneasca. In al treilea rand, vad ca articolul dumneavoastra a cam fost bagat intr-o zona de "umbra".

+2 (2 voturi)
Maftei Mircea
28.07.2014, 16:55:37

Pentru a clarifica aceste probleme, a holocaustului, a sionismului şi, măcar, a antisemitismului, nu ar fi rău să citiţi "Trezirea la realitate, (My Awakening) a lui David Duke. O găsiţi "la liber" în format pdf pe net. După care mai stăm de vorbă pe acest subiect.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările