În lume

articolul anterior articolul urmator

OMS: Accesul străinilor în ţară nu trebuie condiţionat de un paşaport de vaccinare. Serul e furnizat în cantităţi limitate

5
16 Jan 2021 10:40:19
Autor: Afrodita Cicovschi
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Comisia de urgenţă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) nu este de acord cu utilizarea certificatelor de vaccinare ca o condiţie pentru accesul străinilor în unele ţări, transmite AFP.

În recomandările formulate pentru organizaţia cu sediul la Geneva, comisia arată că deocamdată "există prea multe necunoscute fundamentale în privinţa eficienţei vaccinului pentru reducerea transmiterii (virusului), iar vaccinurile nu sunt încă disponibile decât în cantitate limitată", scrie Agerpres, citată de Digi24.
 
De asemenea, potrivit OMS, vaccinarea nu trebuie să fie urmată de renunţarea la alte măsuri de precauţie sanitară.
 
Grecia a propus un certificat de vaccinare împotriva Covid-19 valabil la nivelul întregii Uniuni Europene, pentru a uşura călătoriile devastate de pandemie. Conform propunerii înaintate de premierul grec, certificatul ar putea fi utilizat la îmbarcarea în orice mijloc de transport.
 
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a salutat iniţiativa guvernului elen care permite persoanelor vaccinate să călătorească liber şi a solicitat un certificat de vaccinare recunoscut reciproc în toate ţările Uniunii Europene, a relatat Euractiv.  "Este o cerinţă medicală să ai un certificat care să ateste că ai fost vaccinat", a afirmat von der Leyen într-un interviu acordat presei portugheze.
 
Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba, a explicat la Digi24 că, la nivelul Uniunii Europene, există o directivă privind dreptul la liberă circulaţie şi şedere în UE prin care este prevăzută şi situaţia de excepţie prin care se pot impune restricţii de la aceste drepturi, pentru a se proteja sănătatea publică.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Porky
16.01.2021, 11:43:28

Asta se baga ca nu cumva sa fie un motiv de refuz pentru primirea migrantilor economici din Africa si Asia si nu numai. Traiasca globalizarea.

-6 (8 voturi)
Nicolae Ceausescu
16.01.2021, 13:51:46

""Este o cerinţă medicală să ai un certificat care să ateste că ai fost vaccinat", a afirmat von der Leyen " Ursula vezi ca exista Carnet de Vaccin. Este un document recunoscut international. Cum ai ajuns asa sus cu asa resurse intelectuale limitate?

-4 (6 voturi)
kitty kat
16.01.2021, 12:11:28

Deci cum o dai nu e bine. Atunci stati acaså si nu mai cålåtoriti.

0 (2 voturi)
Coatesc Chris
16.01.2021, 21:10:23

nimeni nu are nevoie de ,,certificatul ala ,, Nimeni nu are nevoie de bataia de joc si mizeria aia de ser.

+1 (1 vot)
Cneazul
16.01.2021, 12:54:21

Mi se pare corect. Pana imi vine randul la vaccinare, in ritmul asta, ar putea trece chiar 2 ani.

-2 (2 voturi)
Modifică Setările