În lume

articolul anterior articolul urmator

OMS nu recomandă „paşaportul de imunitate”. Ce propune în schimb

6
3 Dec 2020 19:27:01
Autor: Ion Gaidau
Testare COVID-19 FOTO Inquam/ Octav Ganea
Testare COVID-19 FOTO Inquam/ Octav Ganea

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu recomandă emiterea de „paşapoarte de imunitate” pentru cei care s-au vindecat de COVID-19, boala provocată de noul coronavirs, dar analizează perspectiva folosirii unor „certificate electronice de vaccinare”, precum cele pe care le dezvoltă împreună cu Estonia, transmite Reuters.

Estonia şi OMS au lansat în octombrie un proiect-pilot privind certificatul digital de vaccinare, un aşa-numit „card galben inteligent” menit urmăririi datelor medicale şi consolidării programului internaţional COVAX, destinat asigurării accesului echitabil la viitoarele vaccinuri.

„Analizăm cu multă atenţie posibilitatea folosirii tehnologiei în combaterea crizei COVID-19, inclusiv modul în care putem colabora cu statele membre în vederea obţinerii unui certificat electronic de vaccinare”, a declarat Siddhartha Datta, expert în materie de vaccinuri.

Orice iniţiativă tehnologică luată nu trebuie să copleşească ţările, trebuie să respecte legile şi să asigure trecerea frontierelor fără probleme, a subliniat oficialul OMS. De exemplu, unele aplicaţii naţionale de urmărire a cazurilor de COVID-19 nu funcţionează în străinătate, a explicat expertul.

Un alt oficial OMS, Catherine Smalwood, a declarat că organizaţia internaţională de sănătate nu recomandă utilizarea „paşapoartelor de imunitate” ca parte a măsurilor privind revenirea la o anumită normalitate în cazul călătoriilor în străinătate.

„Nu recomandăm paşapoartele de imunitate şi nici testarea ca mijloc de prevenire a transmiterii transfrontaliere”, a spus Smallwood, care a pledat în schimb ca fiecare stat să analizeze datele cu privire la transmiterea noului coronavirus şi să elaboreze ghiduri de călătorie.

Ea a afirmat totodată că OMS nu recomandă testele antigen folosite de unele companii aeriene pe aeroporturi, în condiţiile în care acestea sunt mai puţin precise decât testele PCR moleculare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Tomescu Tom
3.12.2020, 19:41:51

Parlamentarii noștri ..deja sunt super imuni la orice ... Mai au nevoie de acest ..pașaport ? . Pașapoartele " de integritate " nu le solicită nimeni ?? :))) ... Adică toată lumea ...să defileze cu cazierul și CV-ul actualizat la zi ...la vedere .. :))) Inclusiv cazierul fiscal ... :))) . Cumva vor fi invocate ...drepturile infractorilor ? Drepturile oamenilor infractori, la discreție .. ? Întreb și eu .. fiindcă și fenomenul infracțional, transfrontalier ..este la fel periculos precum Covid-ul.. Sau ..mult mai periculos ...

+3 (3 voturi)
Davide Isa
4.12.2020, 07:17:29

Citat: "(OMS) nu recomandă emiterea de „paşapoarte de imunitate” "Recomandarile" OMS au devenit obligatii demult. Citat: " analizează perspectiva folosirii unor „certificate electronice de vaccinare” Aici se incadreaza si "perspectiva" microciparii oamenilor, n-o mai dati cotita... Exista tari precum Suedia, unde implantarea microcipurilor in mana e deja folosita pentru accesul in incinta cladirilor si birourilor, pentru plati etc. https://nypost.com/2019/07/14/swedish-people-are-getting-chip-implants-to-replace-cash-credit-cards/ Citat: "certificatul digital de vaccinare, un aşa-numit „card galben inteligent” menit urmăririi datelor medicale " Cum adica "menit URMARIRII"?! Pai ce facem, tovarasi, cu respectarea confidentialitatii datelor personale?! Pe cine si ce "URMARITI" de fapt?! Si mai ales, DE CE?! Citat: "asigurării accesului echitabil la viitoarele vaccinuri." Si ce faceti, tovarasi, cu accesul echitabil la asistenta medicala de calitate si spitale curate?! La o alimentatie sanatoasa, fara zahar si fara carbohidrati? La libertatea de expresie, la libertatea de a munci si de a circula fara restrictii? La job-uri, la apa curata si canalizare , la alimente (in tarile sarace in care oamenii mor de foamete)? Citat: " revenirea la o anumită normalitate" Si cum arata, tovarasi, acea normalitate... "anumita"?

-7 (9 voturi)
Elena Vatamanu
4.12.2020, 08:46:51

In termeni simpli, se prefigureaza Apocalipsa 13: 16 Şi a făcut ca toţi: mici şi mari, bogaţi şi săraci, slobozi şi robi, să primească un semn pe mâna dreaptă sau pe frunte 17şi nimeni să nu poată cumpăra sau vinde fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei, sau numărul numelui ei. 18Aici e înţelepciunea. Cine are pricepere, să socotească numărul fiarei. Căci este un număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase. Cine doreste sa afle Adevarul, o poate face, citind Noul Testament, care incepe cu Matei si se termina cu Apocalipsa.

-4 (4 voturi)
Iobag Nerfos
4.12.2020, 00:10:48

Toata pandemia asta se rezuma la doua lucruri: masti si vaccinuri, adica bani. Foarte multi bani. Nu la nivel national, la nivel mondial, ca si OMS. Poate teroristul ala din fruntea OMS inca n-a auzit de libera circulatie. La el in Etiopia vaccinul vine de pe teava AKM-ului

-9 (13 voturi)
Pontus Euxinus
4.12.2020, 04:12:17

FAKE PANDEMIA asta creata de derbedeii lumii pentru a se imbogati si mai mult, si in acelasi timp pentru a imbolnavi si omori o parte a populatiei , adica cei batrani si cei cu probleme cronice de sanatate. In felul asta , nici statele nu mai platesc pensii si tot felul de ajutoare sociale & medicale pentru batrani & bolnavi

-2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările