În lume

articolul anterior articolul urmator

OMS recomandă purtarea măştilor în caz de „transmitere generalizată“ a virusului şi dacă distanţarea fizică nu este p​osibilă

4
5 Jun 2020 20:05:50
Autor: News.ro
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a publicat, vineri, noi directive cu privire la purtarea măştilor şi o recomandă în caz de transmitere generalizată a noului coronavirus şi unde este greu de menţinut distanţa fizică, scrie AFP.

"Ţinând cont de evoluţia datelor, OMS sfătuieşte guvernele să încurajeze populaţiile să poarte măşti când transmisia bolii este generalizată şi distanţa fizică dificilă, de exemplu în transportul public, în magazine sau în alte medii închise sau foarte frecventate", a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cursul unei conferinţe de presă online. 

"În al doilea rând, în zonele cu transmitere comunitară, recomandăm ca persoanele cu vârste de 60 de ani sau mai mult sau cele care suferă de afecţiuni medicale preexistente să poarte masca medicală în situaţiile în care distanţa fizică nu este posibilă", a spus el. 

De altfel, în zonele unde transmiterea este generalizată, OMS recomandă ca toate persoanele care lucrează în sectoare clinice ale unităţilor de sănătate să poarte mască chirurgicală, întrucât până acum era recomandată doar celor care se ocupau direct de pacienţi afectaţi de Covid-19. 

"Asta înseamnă, de exemplu, că atunci când un medic face de gardă într-o unitate de cardiologie sau de îngrijiri paliative, unde nu sunt pacienţi de Covid-19 confirmaţi, el trebuie să poarte totuşi o mască", a explicat directorul general al OMS.                

El a subliniat că aceste noi directive au fost elaborate după examinarea datelor disponibile şi consultărilor cu numeroşi experţi şi grupuri ale societăţii civile.                

Ghebreyesus a subliniat că măştile în sine nu protejează contra virusului care se află la originea pandemiei de Covid-19. Primele cazuri au fost semnalate în decembrie, în China.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Nici nu stiu
5.06.2020, 20:15:32

China se bucură foarte mult pentru că va putea să ne vândă măști de proastă calitate. Mi s-a rupt azi masca lor și mi-am cumpărat alta cu 5 lei de la o farmacie din centrul Bucureștiului. Produsă în China.

Tomescu Tom
5.06.2020, 20:28:17

Nici nu stiu Când se rup prezervativele nu se plânge nimeni .. Și tot în China sunt făcute ...

+1 (1 vot)
Tomescu Tom
5.06.2020, 20:26:06

Mai există medici care fac de gardă la ...cardiologie ? Sau este vorba doar de cei de la îngrijiri ....paleative .. :))) Unde te așteaptă să iei un Covid mic .. fiindcă oricum clienții în cauză sunt burdușiți de comorbidități mortale ?

+1 (1 vot)
Sorin Barbul
6.06.2020, 00:54:13

Criminalii aia de OMS nu poarte masti / botnita Mai ales coloratul din africa .

+1 (1 vot)