În lume

articolul anterior articolul urmator

OMS recomandă ridicarea interdicţiilor de călătorie, iar celor care merg în alte ţări să nu li se ceară dovada vaccinării

4
22 Jan 2022 16:03:01
Autor: News.ro
FOTO: Flight Refund
FOTO: Flight Refund

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) consideră că interdicţiile generale de călătorie şi obligativitatea vaccinării pentru cei care trec frontierele nu au eficienţă în „suprimarea propagării internaţionale” a coronavirusului, relatează Le Figaro.

În contextul în care noul val pandemic de COVID-19 cauzat de varianta Omicron a dus la restricţii în Europa, inclusiv pentru cei vaccinaţi, Comitetul de urgenţă al OMS a emis anumite recomandări, în special în ceea ce priveşte călătoriile internaţionale. 
 
OMS recomandă „ridicarea sau relaxarea interdicţiilor legate de călătorii, pentru că acestea nu oferă o valoare adăugată şi contribuie în continuare la stresul social şi economic trăit de state”. Măsurile legate de călătorii (măşti, testare, izolare/carantină, vaccinare) ar trebui să se bazeze pe evaluările riscurilor şi trebuie să se evite o povară financiară pe umerii celor care călătoresc.
 
Ţări ca Australia sau Noua Zeelandă sunt închise turiştilor în prezent. SUA şi Finlanda sunt inaccesibile turiştilor nevaccinaţi.
 
Organizaţia recomandă să nu li se ceară călătorilor care merg în alte ţări dovada vaccinării, această măsură fiind în opinia sa una excesivă, mai ales având în vedere accesul global limitat şi distribuirea inechitabilă a vaccinurilor împotriva COVID-19. Statele ar trebui să aibă o abordare bazată pe riscuri, pentru facilitarea călătoriilor internaţionale, prin ridicarea sau modificarea măsurilor cum ar fi testarea şi carantina.
 
Comitetul OMS, prezidat de francezul Didier Houssin, a modificat şi una dintre recomandările referitoare la campania de vaccinare în lume. Experţii invită comunitatea internaţională să facă astfel încât 70% din populaţia tuturor ţărilor să fie vaccinată la începutul lunii iulie 2022 şi ca vaccinarea împotriva COVID-19 să fie integrată în serviciile de sănătate de rutină.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Radu Mircea
22.01.2022, 16:21:25

Oare,de ce? Parca alta era directiva. Curios.

-9 (15 voturi)
dumitru bogdan
22.01.2022, 18:17:19

De o săptămână și-au dat seama că certificatul nu este folositor. Anglia, Israel, OMS. Dar asta se știa de la început. El a fost un instrument de lupta împotriva virusului prin obligarea indirecta la vaccinare a celor care nu erau convinși să o facă voluntar. A devenit irelevant in momentul in care vaccinul nu a oferit ceea ce se aștepta de la el. Limitarea răspândirii virusului. Și cu asta, restrângerea pandemiei

-8 (16 voturi)
Stan Toma
22.01.2022, 19:41:06

Pa bai dementilor , dupa ce ati provocat o catastrofa economica cu porcariile voastre vreti sa dregeti busuiocul? Nu va este rusine porcilor ?

+2 (4 voturi)
kitty kat
22.01.2022, 21:33:36

Adicå ne intoarcem la normalitate? Nu mascå, nu vaccin, nu teste? Atunci de ce ne mai sunteti interesati så declarati cifra de infectare pe tarå? Vå bateti joc in primul rand de bietii copilasi ce vrand-nevrand au ore online...si nu numai.

+1 (1 vot)
Modifică Setările