În lume

articolul anterior articolul urmator

ONU avertizează că milioane de persoane şi copii  din Afganistan sunt în pericol să moară de foame

3
25 Oct 2021 11:43:45
Autor: Maria Ţaga
Criza alimentară, agravată de schimbările climatice, era resimţită în Afganistan chiar înainte de sosirea la putere a talibanilor, în luna august.
Criza alimentară, agravată de schimbările climatice, era resimţită în Afganistan chiar înainte de sosirea la putere a talibanilor, în luna august.

Milioane de afgani, inclusiv copii, ar putea muri de foame dacă nu se iau măsuri urgente pentru a scoate Afganistanul din pragul colapsului, a avertizat un important oficial ONU, cerând deblocarea fondurilor pentru eforturi umanitare în această ţară, relatează luni Reuters.

Directorul executiv al Programului Alimentar Mondial (PAM), David Beasley, a declarat pentru Reuters că 22,8 milioane de persoane - mai mult de jumătate din populaţia de 39 de milioane de locuitori a Afganistanului - se confruntă cu o nesiguranţă alimentară acută şi se „îndreaptă către foamete", comparativ cu 14 milioane cu doar două luni în urmă.

„Copii vor muri. Oameni vor muri de foame. Lucrurile se vor înrăutăţi mult. Nu ştiu cum să nu existe milioane de oameni, mai ales copii, care să nu moară în ritmul în care mergem cu lipsa finanţării şi prăbuşirea economiei", a declarat el în Dubai, potrivit Agerpres. 

Criza alimentară, agravată de schimbările climatice, era resimţită în Afganistan chiar înainte de sosirea la putere a talibanilor, în luna august.

Oficialul ONU a declarat că banii alocaţi pentru ajutor pentru dezvoltare ar trebui realocaţi pentru ajutor umanitar, ceea ce unele ţări au făcut deja, sau fondurile îngheţate ar trebui canalizate prin intermediul PAM.

„Ceea ce prezicem se întâmplă mult mai repede decât am anticipat. Kabulul a căzut mai repede decât oricine a anticipat şi
economia se prăbuşeşte şi mai repede. Trebuie deblocate aceste fonduri pentru ca oamenii să poată supravieţui”, a mai spus Beasley.

Programul Alimentar Mondial are nevoie de până la 220 de milioane de dolari lunar pentru a furniza parţial alimente pentru cele aproape 23 de milioane de persoane vulnerabile în condiţiile în care iarna se apropie, notează sursa citată.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Diana Owens
25.10.2021, 17:06:46

Un raport live al postarilor antivacciniste pe forumurile Adevarul: https://telegra.ph/LIVE---Postaci-Antivaccin-Forumurile-Adevarul-10-20 Ca sa stiti la ce dezinformare va expuneti pe acest forum.

-2 (4 voturi)
Ion Capsuna
25.10.2021, 21:04:48

Cu criza economica si energetica, multi copii europeni vor suferi de foame!

-24 (26 voturi)
= aceeaşi mizerie
26.10.2021, 05:06:04

I C... Corect!... Legat de articol... E trist ce se întîmplă, şi se va întîmpla acolo, dar e vina exclusivă a părinţilor acelor copii, că un popor de 39 de milioane de oameni se lasă "călărit" de o şleahtă de nespălaţi, de mai puţin de o sută de mii de neisprăviţi, care doar că au ceva arme... Salvarea acelui popor nu poate veni decît din interiorul lui...

-5 (9 voturi)
Modifică Setările