În lume

articolul anterior articolul urmator

Wuhan, oraşul din China unde a apărut virusul ucigaş, a fost închis. Numărul morţilor s-a dublat într-o singură zi

8
22 Jan 2020 22:54:46
Autor: M. Teodorescu
Măsuri de precauţie împotriva răspândirii virusului ucigaş: oraşul Wuhan a fost închis, după ce numărul deceselor a ajuns la 17. FOTO EPA-EFE
Măsuri de precauţie împotriva răspândirii virusului ucigaş: oraşul Wuhan a fost închis, după ce numărul deceselor a ajuns la 17. FOTO EPA-EFE

Wuhan, oraşul din China cu aproape nouă milioane de locuitori, unde a apărut virusul ucigaş, a fost închis. Transportul public, feroviar şi aerian a fost suspendat, iar locuitorilor li s-a recomandat să nu părăsească oraşul şi să evite aglomeraţiile.

Începând de miercuri seara, reţelele de transport cu autobuzul, metroul, bacul şi transportul pe distanţe lungi au fost suspendate. Aeroporturile şi gările vor fi, de asemenea, închise temporar. Turiştii care intenţionau să sosească în oraş nu au mai fost primiţi, iar locuitorilor din Wuhan le-a fost recomandat să evite mulţimile şi să reducă la minimum adunările publice, relatează BBC.
 
Miercuri seară, autorităţile chineze au confirmat că numărul deceselor aproape s-a dublat în doar o zi: numărul morţilor a ajuns de la 9 a 17. Până acum, toate decesele au avut loc în Hubei, provincia din jurul oraşului Wuhan. 
 
În total, au fost confirmate peste 500 de cazuri, inclusiv în Hong Kong, unde oficialii au raportat primele două persoane infectate din jurisdicţia lor.
 
Coronavirusul 2019-nCoV s-a răspândit deja în alte provincii chineze, dar şi în Japonia, Thailanda, Coreea de Sud şi Statele Unite. 
 
Potrivit autorităţilor, virusul a apărut într-o piaţă în care se comercializează fructe de mare şi în care „au fost efectuate tranzacţii ilegale cu animale sălbatice”.
 
Cunoscut sub numele de 2019-nCoV, virusul este o nouă tulpină de coronavirus, care nu a fost identificată până acum la om. Virusul Sars, care a ucis aproape 800 de oameni la nivel mondial, la începutul anilor 2000, a fost, de asemenea, un coronavirus.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

foarte atent
23.01.2020, 09:25:44

hmmm..."a fost inchis" ?! pai vad ca au taiat transportul in comun ! scolile, intreprinderile nu le-au inchis ! deci orasul e la fel, mai putin transportul in comun !! intra cine vrea, pleaca cine vrea, merge la munca, la scoala, la spectacole, etc pai asa se numeste INCHIS !? altfel, ce legatura au fructele de mare cu virusul, nene ?!

0 (4 voturi)
aprozar
23.01.2020, 10:20:34

foarte atent "ce legatura au fructele de mare cu virusul, nene ?!" Fructele de mare sunt animale necurate .

+1 (3 voturi)
Mircea Nistor
23.01.2020, 10:25:20

Mama Natură are propriile ei mecanisme de autoreglare .Când şobolanii se înmulţesc prea mult,datorită stressului se elimină prin urina lor compuşi care le scad pofta de împerechere .În cazul oamenilor,când trăiesc în aglomeraţii prea mari,prea în contact cu diverse animale,e o chestie de probabilitate şi timp ca virusurile animalelor să sufere mutaţii care le face patogene pentru om .Aşa a fost cu virusul HIV uman,care a trecut de la maimuţe la oamenii care le consumau carnea insuficient preparată termic, prin pădurile Africii ecuatoriale .Natura ne "curăţă" mai eficient de pe faţa Pămîntului decât reuşim noi,oamenii .Epidemia de gripă spaniolă de acum 100 de ani, a ucis în mai puţin de un an de cel puţin patru ori mai multe victime,decît a făcut Primul Război Mondial în patru ani...

+2 (4 voturi)
aprozar
23.01.2020, 12:14:14

Exista un obicei la savantii bucatari de a consuma fripturile in sange ! Ceea ce te intrebi cum de sunt asa putini virusi ?

-4 (4 voturi)
Ilisie Ioan
23.01.2020, 13:28:34

Virusul ăsta e prietenul Terei.... elimină poluatorii.

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările