În lume

articolul anterior articolul urmator

Pandemia Covid-19: Peste 700.000 de morţi, la nivel global, în medie o persoană moare la fiecare 15 secunde

5
5 Aug 2020 09:19:57
Autor: Viorica Marin
Statele Unite şi America Latină sunt noile epicentre ale pandemiei.
Statele Unite şi America Latină sunt noile epicentre ale pandemiei.

Numărul deceselor de COVID-19 la nivel global a trecut miercuri de 700.000, potrivit unui bilanţ Reuters.  Statele Unite, Brazilia, India şi Mexic sunt în fruntea acestui clasament tragic.

Aproape 5.900 de persoane mor în medie la fiecare 24 de ore de COVID-19, potrivit calculelor Reuters pe baza datelor din ultimele două săptămâni. Aceasta echivalează cu 247 de persoane pe oră sau o persoană la fiecare 15 secunde.
 
Statele Unite şi America Latină sunt noile epicentre ale pandemiei.
 
Iniţial, coronavirusul a ajuns mai lent în America Latină, unde trăiesc 640 de milioane de oameni, faţă de restul lumii. Dar oficialii s-au luptat de atunci să controleze răspândirea bolii din cauza sărăciei regiunii şi a oraşelor dens populate.
 
Peste 100 milioane de persoane din America Latină şi Caraibe trăiesc în mahalale, potrivit Programului ONU pentru Aşezări Umane. Multe dintre ele au locuri de muncă în sectorul informal cu puţină siguranţă socială şi au continuat să lucreze pe tot parcursul pandemiei.
 
Statele Unite, cu o populaţie de aproximativ 330 milioane de locuitori, au fost de asemenea lovite crunt de virus, în ciuda faptului că sunt una dintre cele mai bogate naţiuni din lume.
 
Expertul de top în boli infecţioase al guvernului SUA, dr. Anthony Fauci, a declarat luni că statele cu multe cazuri de coronavirus ar trebui să reconsidere impunerea restricţiilor şi a izolării, subliniind necesitatea de a aduce cazurile la un nivel scăzut înainte de începerea sezonului de gripă, la toamnă.
 
Chiar şi în unele părţi ale lumii ce păreau să fi redus răspândirea virusului, au crescut recent cazurile într-o singură zi, ceea ce indică faptul că bătălia este departe de a se fi terminat. Australia, Japonia, Hong Kong, Bolivia, Sudan, Etiopia, Bulgaria, Belgia, Uzbekistan şi Israel au avut recent creşteri record de cazuri. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

DoaroOpinie!
5.08.2020, 10:15:12

Saracia si un sistem de sanatate firav, sau chiar lipsa asistentei medicale pentru masele largi sint cauzele mortalitatii ridicate din SUA, tarile occidentale si din America de Sud!

Bibi Loi
5.08.2020, 10:20:06

Statistici stupide. O persoana moare la fiecare 15 secunde...

PYNO daniel
5.08.2020, 11:03:15

prima cauza de moarte in brazilia este TBC,mai ales in favelele aglomerate si lipsa unui sistem de sanatate.acuma mor toti de covid a disparut tbc-ul

0 (2 voturi)
Unul dintre „Astia“
5.08.2020, 11:12:43

Trump poate fi mandru, si-a atins telul scandat in perioada campaniei anterioare: "Ammmerica first!"

-1 (1 vot)
Pontus Euxinus
6.08.2020, 03:12:14

mai duceti-va naibii cu minciunile si cifrele voastre umflate