În lume

articolul anterior articolul urmator

Pandemia de COVID-19. Israelul, preocupat de varianta Delta în contextul extinderii cazurilor şi între vaccinaţi

3
23 Jun 2021 09:11:57
Autor: Viorica Marin
Peste 5,1 milioane de rezidenţi din Israel au primit ambele doze de vaccin, de la începerea campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în decembrie
Peste 5,1 milioane de rezidenţi din Israel au primit ambele doze de vaccin, de la începerea campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în decembrie

Israelul a depăşit marţi, pentru prima oară după mai multe luni, 100 cazuri de COVID-19, în plină creştere a contagierilor cu peste 90% a infecţiilor cu varianta Delta şi cu 40% între cei deja vaccinaţi.

Ţara, cu o populaţie de peste 9 milioane de locuitori, revenise practic la normalitate iar de o săptămână a ridicat obligativitatea purtării măştii în interior, având o incidenţă epidemiologică minimă din aprilie.
 
Marţi, Ministerul Sănătăţii a raportat 105 noi contagieri în ultimele 24 de ore, cu o creştere a incidenţei cazurilor de la 0,1 % al 0,3 %.
 
În total, 397 de cazuri de COVID-19 sunt active, cu 51 de persoane spitalizate, dintre care 24 sunt în situaţie gravă, iar 18 sunt conectate la ventilatoare.
 
Cifrele, deşi sunt scăzute, suscită îngrijorarea autorităţilor prin tendinţa în creştere, iar noul premier israelian, Naftali Benet, a aprobat săptămâna aceasta o întărire a controlului asupra carantinei pentru persoanele care se întorc din străinătate şi nu s-au vaccinat, precum şi a controalelor pe aeroportul internaţional Ben Gurion.
 
De asemenea, Ministerul a recomandat „ferm” vaccinarea minorilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, după detectarea unor focare în două oraşe ale ţării, care au determinat închiderea centrelor şcolare.
 
Peste 5,1 milioane de rezidenţi din Israel au primit ambele doze de vaccin, de la începerea campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în decembrie, iar contagierile au scăzut drastic, fapt ce a determinat relaxarea restricţiilor.
 
La jumătatea lunii aprilie, s-a renunţat la măştile în exterior, iar de la 15 iunie şi în interior, cu unele excepţii precum aeroporturi, centre de îngrijire a vârstnicilor.
 
Intrarea străinilor cu viză de turist, interzisă din martie 2020, a fost relaxată la sfârşitul lunii mai, de când se permite intrarea unor grupuri de turişti vaccinaţi.
 
De la 1 iulie, Israelul intenţionează să permită accesul turiştilor vaccinaţi care vin în mod individual.
 
În faţa creşterii infecţiilor cu varianta Delta, predominantă în Israel, Ministerul Sănătăţii are în vedere noi restricţii, deşi coordonatorul campaniei israeliene de combatere a pandemiei, Nachman Ash, a precizat că nu se vor lua „măsuri nenecesare ce pot afecta încrederea oamenilor”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

defu gabi
23.06.2021, 09:38:32

Varianta fara sfarsit si vaccin infinit... Visul de aur al stapanilor lumii in controlul total al plebei de pe Terra...

-2 (6 voturi)
Victor Nagy
23.06.2021, 09:56:06

........... "creştere a contagierilor cu peste 90% a infecţiilor cu varianta Delta şi cu 40% între cei deja vaccinaţi." Daca provaxerii recunosc 40 % a celor vaccinati ... cred ca adevarul este ceva mai sus .... 50-60 % . Repetati vaccinarea .... inca o tura ... .. prin oct -nov ... inca o tura .... prin februarie ... alta .... bani sa iasa ... economia sa duduie .

-5 (7 voturi)
Stefan din Nord
23.06.2021, 10:33:51

Sigur o fi adevarat ? https://evz.ro/studii-devastatoare-rata-mortalitatii-datorata-variantei-delta-de-sase-ori-mai-mare-pentru-vaccinati-fata-de-cei-nevaccinati.html

-3 (5 voturi)
Modifică Setările