În lume

articolul anterior articolul urmator

Pandemia COVID-19. Lumea încă nu ştie cum să lupte cu noul coronavirus

0
14 Dec 2020 16:23:53
Autor: Viorica Marin

Presa internaţională scrie că autorităţile sanitare din întreaga lume încă bâjbie în impunerea unor măsuri pentru controul Pandemiei Covid-19. Incompetenţa legislativă a răspunsului la pandemie nu se limitează la SUA, scrie „The Wall Street Journal“.

„ OMS a avut nevoie de luni pentru a admite că virusul se transmite prin aer; cehii au ţinut o „petrecere de adio” şi după o lună aveau unul dintre cele mai grave focare din lume; Madridul şi-a închis prosteşte parcurile, dar a lăsat deschis interiorul restaurantelor; şi, poate cel mai bizar, Africa de Sud a interzis vânzarea de sandale şi de tricouri cu mânecă scurtă.
 
 În New York cel puţin, studiile oficiale arată că doar 1,4% din pacienţi s-au infectat în baruri şi restaurante, pe când aproape 74% s-au infectat la întruniri la domiciliu. În nouă luni au murit de Covid-19 mai mulţi americani decât în cei patru ani ai ultimului război mondial – 292.000 faţă de 291.557. Ba chiar în unele zile decesele depăşesc bilanţurile atacurilor de la Pearl Harbor şi 11 septembrie 2001. „Der Spiegel“ scrie că trebuie reevaluat rolul copiilor în pandemie. 
 
Dacă nu mai departe de sfârşitul lui octombrie revista „ Nature“ publica un studiu global conform căruia şcolile nu sunt focare de infecţie, un studiu austriac arată că şcolarii se îmbolnăvesc în aceeaşi proporţie cu profesorii. Alte cercetări indică faptul că, deşi au mai rar simptome, copiii mici sunt destul de „eficienţi” la răspândirea virusului. Un studiu scoţian pe baza măsurilor adoptate în 131 de ţări afirmă că rata de infectare scade semnificativ doar după închiderea şcolilor.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările