În lume

articolul anterior articolul urmator

Papa Francisc a avertizat asupra „spiralei morţii“ în confruntările din Orientul Mijlociu: „Este teribil şi inacceptabil!“

6
16 May 2021 16:28:08
Autor: News.ro
Foto EPA EFE
Foto EPA EFE

Papa Francisc a avertizat, duminică, asupra "spiralei morţii şi a distrugerii" în confruntările din Orientul Mijlociu, considerând "teribil şi inacceptabil" pierderile de vieţi nevinovate în acest conflict, conform AFP.

O soluţie trebuie găsită "cu ajutorul comunităţii internaţionale" pentru a opri acest "crescendo al urii şi violenţei care constituie o rană gravă a fraternităţii, dificil de vindecat dacă nu se începe un dialog", a declarat Papa după rugăciunea sa duminicală Angelus.                

"Multe persoane au fost rănite şi mulţi nevinovaţi au murit. Printre ei, sunt copii şi este teribil şi inacceptabil", a declara Suveranul Pontif în vârstă de 84 de ani. 

"Îmi pun întrebarea: unde vor duce ura şi răzbunarea? Credem cu adevărat că vom construi pacea distrugându-l pe celălalt?", a întrebat Papa, care a lansat în Piaţa Sfântul Petru "un apel la calm, la cei care au responsabilitatea de a înceta zgomotul armelor şi a lua drumul păcii, şi cu ajutorul comunităţii internaţionale".

Înainte de tradiţionala rugăciune Angelus, el a oficiat dimineaţă o slujbă specială pentru Myanmar.          

În această slujbă, el a reiterat apelurile sale de încetare a focului în această ţară confruntată o violentă reprimare a civililor din partea unui regim militar, făcând apel la poporul din Myanmar să nu-şi piardă speranţa.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Marcel Cristea
16.05.2021, 19:02:20

Worry about your own flock that's been persecuted allover the world, after all you're a Roman Catholic pontiff not an imam or a communist comrade. As a Christian, I'm ashamed of this impostor.

-6 (6 voturi)
Index 4.2.2
16.05.2021, 19:22:29

marcelica, tu nu esti crestin, tu esti sectant de a lu Trampoa, spalat pe creierush, si nu esti cu nimic mai bun decat palestinienii, fiind un reprezentant de seama al talibanilor americani republokani!

+7 (7 voturi)
Utilizator Adevărul
16.05.2021, 19:50:00

Comentariu considerat abuziv.

Noah Scînteia@Vancouver.ca
16.05.2021, 19:59:16

"As a Christian, I'm ashamed of this impostor." — Alo, șefu?! Să trăiți! marcel cristea sunt, da. Șefu, deci, avem o problemă. Listele de pocaire sunt goale. Noi am făcut tot posibilul. Campanie Bible media, informare, că e gratis, că le dăm drumu din case, din țară, etc. Nu merge șefu. Nu mai rămâne decât o soluție, ieșiți pe post și îndemnați lumea să se boteze la Adventistii de ziua 7. Vă rugăm noi frumos. Dvs. sunteti marele păpușar ! —Băăi marcele, în primul rând, mă trantisem și eu un pic să mi tihnească mâncarea de dupa post cu vin si purcel. Mă suni și tu la ore din astea nepotrivite. Eu ies, na, dar vezi ce faceți că mă sună șefii ai mari. Eu ce le zic?! Că nu vrea românul să se pocaiasca?! — Da șefu, înțeles. Haideți că facem noi cumva. Le promitem ceva, nu știu. Locuri cu verdeata in Rai. Dar ceva pe iefteneală că și așa suntem datori vreo patruzeci de generații. Ok, vă las, nu va mai rețin, să vă fie de bine. Ne auzim. — Mno...

Index 4.2.2
16.05.2021, 19:21:04

Niciodata nu va fi Pace intre palestinieni si evrei , pentru simplu fapt ca , extremistii din ambele tabere au puterea , si nu o vor! Evreii tin sa dovedeasca ca ei nu sunt mai prejos decat HAmas. Palestinienii ca si marea majoritatea a muciulmanilor , sunt tributari Religiei, fiind cramponati in trecut, iar rezultatele se vad....

+5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările