În lume

articolul anterior articolul urmator

Papa Francisc avertizează asupra unui „mare potop” care paşte omenirea compromisă de corupţie

53
2 Mar 2021 21:00:50
Autor: Cristina Ene
Foto arhivă
Foto arhivă

Papa Francisc a avertizat, într-un dialog cu scriitorul italian Marco Pozza, că lumea ar putea fi lovită de un al doilea mare potop generat de schimbările climatice, relatează Daily Mail.

În vârstă de 84 de ani, suveranul pontif a spus că liderii guvernelor ar trebui să acţioneze pentru a rezolva problemele corupţiei şi justiţiei.  Lumea riscă să fie inundată de un un potop provocat de schimbările climatice, avertizează Papa Francisc dând exemplul mâniei lui Dumnezeu din pilda biblică potrivit căreia doar un singur om virtuos a supravieţuit.
 
Suveranul pontif a făcut aceste comentarii în conversaţiile sale cu scriitorul Marco Pozza care a publicat cartea „Despre vicii şi virtuţi”, lansată marţi.
 
Papa Francisc invită liderii lumii la „prudenţă” întrucât este sarcina guvernelor să cumpănească înainte de a acţiona astfel încât să evite acţiunile pripite ce se pot răsfrânge asupra întregii umanităţi.
 
Prudenţa, a explicat el, merge mână în mână cu „simpatia, empatia pentru situaţii, oameni, şi lume împreună cu problemele sale”.
 
Referindu-se la problema dreptăţii, Papa Francisc a menţionat pilda biblică a potopului care distruge omenirea - aceasta ar putea fi doar un mit, dar este un mod de a înţelege modul în care Dumnezeu se mânie pe o lume nedreaptă, pe care o pedepseşte pentru a restabili o omenire purificată.
 
„Mânia lui Dumnezeu este îndreptată asupra injustiţiei, asupra lui Satan, a răului - nu a celui provenit din slăbiciunile umane, ci a celui inspirat de Satan”, şi anume corupţia din societăţi.
 
Suveranul Pontif urmează să viziteze Irakul într-o primă deplasare a unui papă într-o ţară din Orientul Mijlociu. El va merge să încurajeze comunităţile creştine care au avut suferit în urma devastării provocate de ISIS. Sâmbătă el urmează să se întâlnească cu liderul musulman şiit Ayatollahul Ali al-Sistani.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

53 Comentarii

Zdrahon
2.03.2021, 21:16:55

Iar s-a trezit sa bata campii ! Potopu esti tu bai paralel ! Cand Ortodoxia Ruseasca a ramas singura crestina pe planeta in timp ce tu dormi in post si nu-i condamni pe injurtori cam ce crezi ca va urma ?

-2 (12 voturi)
Sorin Farmache
2.03.2021, 21:54:18

Papa e rosu rosu.

-5 (11 voturi)
Zdrahon
2.03.2021, 21:25:01

"Referindu-se la problema dreptăţii, Papa Francisc a menţionat pilda biblică a potopului care distruge omenirea - aceasta ar putea fi doar un mit, dar este un mod de a înţelege modul în care Dumnezeu se mânie pe o lume nedreaptă, pe care o pedepseşte pentru a restabili o omenire purificată." Ce aerian ! Cica Potopu i se pare mit da daca e sa fie adevarat inseamna ca se restabileste lumea ! Nu se mai restabileste nicio lume ba impostor . Ca nu se poate restabili de doua ori in acelasi fel . Nu te vezi ca esti atat de analfabet crestinesc incat nu iti dai seama ca Restabilirea facuta de Hristos acum 2000 de ani e Maximum ! Si nu mai foate fi un Potop sa faca mai mult ca un Dumnezeu ba .

-5 (9 voturi)
Sorin Farmache
2.03.2021, 21:56:10

Ce sa zica si el? Poate tine si oile speriate iata nu numia de pandemie ci si de potop se lasa mulse in continuare de cabala marxista.

-8 (12 voturi)
Sorin Farmache
2.03.2021, 22:14:04

"Papa Francisc devine complet comunist" https://christianresearchnetwork.org/2020/10/07/pope-francis-goes-full-communist/

-8 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (53)

Modifică Setările