În lume

articolul anterior articolul urmator

Papa Francisc critică din nou avortul: „E îngăduit să angajezi un asasin plătit pentru a rezolva o problemă?“

7
25 May 2019 20:20:13
Autor: Ion Gaidau
Papa Francisc FOTO Arhivă
Papa Francisc FOTO Arhivă

Papa Francisc şi-a reafirmat sâmbătă opoziţia faţă de avort, apreciind că fiinţele umane nu pot fi considerate drept incompatibile cu viaţa.

„E îngăduit să elimini o viaţă pentru a rezolva o problemă? E îngăduit să angajezi un asasin plătit pentru a rezolva o problemă?“, s-a întrebat suveranul pontif la o conferinţă anti-avort.

„Nicio fiinţă umană nu este incompatibilă cu viaţa“, a afirmat el, citat de „Le Parisien“.

Liderul Bisericii Catolice şi-a manifestat în repetate rânduri opoziţia faţă de avort.

El a stârnit critici aspre în octombrie anul trecut când a comparat întreruperea voluntară a sarcinii cu recurgerea la un asasin plătit.

Papa Francisc va efectua între 31 mai şi 2 iunie o vizită istorică în România, care va avea loc sub genericul „Să mergem împreună!“.

Potrivit unui barometru al Academiei Române, 61% dintre români consideră că vizita papei e importantă pentru ţară.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Ion Popescu
25.05.2019, 21:00:03

E o comparatie manipulatoare, pentru ca nu poti numi asasin pe cel care inlatura o forma care nu se poate sustine in viata, si care nu simte durere, cum e un fat in lunile initiale de sarcina. Dar pozitia bisericii e bine stiuta: cresteti si va inmultiti ca sa avem noi enoriasi (si corporatiile, cumparatori si mana de lucru ieftina) iar femeia nu e om cu drept la a decide asupra corpului propriu, ci doar un mechanism de facut copii.

-2 (4 voturi)
Mihai Oltean
25.05.2019, 23:48:43

Ion Popescu, un copil de o luna se poate sustine in viata? Sunteti sigur ca simte durere? Dar copiii ceva mai mari? Nu e o comparatie manipulatoare. E purul adevar.

+2 (2 voturi)
Popa Razvan
25.05.2019, 21:31:09

Am dreptul la avort. Am dreptul sa decid singur euthanasierea. Am dreptul sa refuz sa asist cele doua proceduri. Am obligatia morala sa resping restrangerea acestor drepturi care privesc persoana mea.

0 (2 voturi)
Mihai Oltean
25.05.2019, 23:50:46

Aveti dreptul moral la avortul asupra propriei persoane. La asta va referiti, nu? Pentru ca urmatoarele 3 afirmatii se refera la propria persoana. Dar am impresia ca prima nu...

+1 (1 vot)
Alexandru Preda
25.05.2019, 22:03:38

Pai sa tăiem raul din rădăcină. Sa se interzică orice căsătorie heterosexuala.Astfel intram zdravăn în Europa(chiar și cu dosul... ce mai contează)... poponautii vor fi fericiți, nu se vor mai naște copii, deci nu vor mai fi avorturi... Lasand gluma, avortul nu este ceva firesc.Contraceptia nu este o taina.

+2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (7)