În lume

articolul anterior articolul urmator

Papa Francisc susţine renunţarea la drepturile de proprietate intelectuală pentru vaccinurile anti-COVID-19

6
8 May 2021 16:59:18
Autor: News.ro
Papa Francisc FOTO EPA-EFE
Papa Francisc FOTO EPA-EFE

Papa Francisc susţine renunţarea la drepturile de proprietate intelectuală pentru vaccinurile Covid-19, sprijinind astfel propunerea preşedintelui american Joe Biden care a fost respinsă de anumite state europene, inclusiv de Germania.

Într-un discurs înregistrat pentru un concert caritabil prin care se promovează accesul echitabil la vaccinuri, Suveranul Pontif a spus că lumea a fost infectată cu „virusul individualismului”, citează Reuters.

„O variantă a acestui virus este naţionalismul închis, care împiedică, de exemplu, o interaţionalizare a vaccinurilor”, a spus el în mesajul pre-înregistrat. „O altă variantă este când punem legile pieţei sau ale pieţei de proprietate intelectuală deasupra legilor dragostei şi sănătăţii umanităţii”.

Comentariile lui vin în mijlocul dezbaterii privind renunţarea de către companiile farmaceutice la patentul pentru vaccinurile anti-Covid.

Biden s-a exprimat în favoarea acesteia miercuri, luând în seamă apeluri venite din India, Africa de Sud şi alte peste o sută de ţări.

Totuşi, mai multe state europene, inclusiv Germania şi Franţa, s-au distanţat vineri de această sugestie, argumentând că cheia opririi pandemiei o reprezintă producerea şi împărtăşirea de vaccinuri mai rapid.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Had
8.05.2021, 17:07:56

Degeaba sustine anularea dreptului de proprietate daca nu sustine vacinurile Rusesti . Tot o politica criminala impotriva umanitatii duce .

0 (2 voturi)
Noah Scînteia@Vancouver.ca
8.05.2021, 17:17:50

Adine... vaccinul rusesc e apa de ploaie... nu mai fii orbit de ura ca in rai o sa imparti locul de verdeata cu-n catolic... sau protestant...

-1 (3 voturi)
Had
8.05.2021, 17:28:48

Pai si lui Papa nu i-e frica cand sta in fata altarului sa emita astfel de slogane politice antiumane ? Si nu inteleg cum poate un catolic sa se uite la acest Papa care e mai pacatos ca domnu Ceausescu ? Ca Ceausescu baga slogane cu cincinalul cu societatea multilateral dezvoltat etc in niciun caz cu sanatatea oamenilor !

0 (2 voturi)
Had
8.05.2021, 17:13:35

Eu nu inteleg cum poate un om al acestei planete sa vorbeasca de umanitate cand el interzice un medicament salvator pentru ca este Rusesc ? Asta mi se pare un nazism de neanteles . Dapoi daca te mai si dai ca esti Papa ? Fereasca Sfantul , cum poate cineva manca fara sughituri cu astfel de oameni in jur ? Eu zic ca pana si in Sodoma erau oamenii mai umani !

0 (2 voturi)
Noah Scînteia@Vancouver.ca
8.05.2021, 17:20:11

Adine .... cand te-a abuzat Papa?... mai degraba orthodoxii tai Sodomisti ... https://adevarul.ro/news/societate/sa-lumina-timp-zece-ani-calugarul-sebastian-jitaru-agresat-violat-mai-elevi-seminarul-teologic-ioan-gura-aur-husi-1_601d14fe5163ec4271a78fcb/index.html

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările