În lume

articolul anterior articolul urmator

Paşaportul de vaccinare. Care sunt ţările pro şi contra acestui certificat

27
16 Feb 2021 21:08:04
Autor: George-Andrei Cristescu
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Paşaportul de vaccinare ar putea deveni în curând obligatoriu pentru toţi cei care doresc să călătorească în străinătate, iar ideea este agreată mai ales de ţările a căror economie depinde de turism. Există însă şi state europene care se opun certificatului Covid.

Se pare că nu este decât o chestiune de timp până când certificatul Covid va deveni un act obligatoriu pentru călătoriile în anumite state europene.

Paşaportul de vaccinare. Ţările care ar putea implementa certificatul Covid

Ideea paşaportului de vaccinare a prins contur de multă vreme şi este agreată mai ales în ţările care se bazează foarte mult pe turism. Dar nu numai. Şi statele nordice cochetează cu ideea, scrie hotnews.

Grecia

Grecia s-a numărat printre primele state care au cerut ca această măsură să fie analizată şi cât mai repede adoptată. Asta s-a întâmplat chiar luna trecută, când oficialii greci au cerut Comisiei Europene să permită utilizarea „certificatelor de vaccinare” pentru călătorii în UE. În afară de asta, Grecia a semnat deja un acord cu Israelul pentru a le permite celor vaccinaţi deplasările între cele două ţări.

Spania

Spania, care este de asemenea dornică să primească din nou turişti, nu a lansat deocamdată un paşaport de vaccinare, dar ministrul de externe, Arancha Gonzales Laya, consideră că ar fi „un element foarte important pentru restabilirea în siguranţă a mobilităţii”.

Italia

Şi Italia consideră că un astfel de document ar putea deschide mai rapid calea către „activităţi normale”, aşa cum s-a exprimat oficialul responsabil de gestionarea urgenţei sanitare, Domenico Arcuri.

Află pe Click! ce alte ţări sunt pro certificat Covid şi ce ţări sunt împotriva implementării acestuia

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

27 Comentarii

Marcu Ilie
16.02.2021, 21:21:12

Sa bage si Romania certificatul/pasaport de vaccinare! Mai mult sa ceara introducerea in pasaportul de vaccinare si vaccinarea ptr febra galbena, bubonica, difterie, rujeola si tetanos!

-7 (9 voturi)
bob
16.02.2021, 23:49:04

Așadar, se înțelege că dacă duamna / dom ministru al nu știu cui țări a primit indicații și face propagandă pro vaccin și pașaport, deci toată țara este pro. Ați fi surprinși dacă ați ieși din birourile voastre să vedeți care este diferența între ce vor politicienii și ce vor oamenii. Oamenii sunt țara, nu o sleahta de politicieni burtoși și îmbuibați. Terminați cu dezinformarea și cu propaganda NWO.

-12 (18 voturi)
Kongo-Müller
16.02.2021, 21:22:50

Cu sau fara certificat, vom mai purta mastile astea blestemate cel putin 2-3 ani.

+6 (8 voturi)
Rectal⠀
16.02.2021, 21:38:23

Asta e nimica toata, in curand ni se vor impune Obligatoriu si Dopuri Anale!

+1 (3 voturi)
Uccello Aciduzzu
16.02.2021, 21:56:02

Cei care pierd cel mai mult din turism cauta o scuza sa poată sa inceapa sa lucreze. Pana acum e clar ca si cu vaccin poti sa imbolnavesti pe alții. Deci despre ce vorbim? Eu in Italia + Spania am calatorit de vreo 50 de ori in ultimii 10 ani. Chiar mai mult dar nu am chef sa numar. Pentru serviciu si vacanță. Daca ăștia imi cer vaccin sa se spele pe bot! Chiar ma gandeam ca banii mei sunt buni si prin alte parti. Africa de Nord si insulele din Oceanul Indian chiar imi fac cu ochiul! Sa-si umple potofelul de la alții de la mine ioc!

-2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (27)

Modifică Setările