În lume

articolul anterior articolul urmator

Papa Francisc a marcat începerea Săptămânii Patimilor: la ceremonie au participat 20 de persoane FOTO

3
5 Apr 2020 15:35:18
Autor: News.ro
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Papa Francisc a marcat începerea Săptămânii Patimilor, printr-o ceremonie ţinută în Bazilica Sfântul Petru, şi a îndemnat oamenii să reflecteze la binele pe care îl pot face pentru alţii.

GALERIE FOTO

Slujba din Duminica Floriilor atrage, de regulă, zeci de mii de oameni la Vatican şi include o amplă procesiune a cardinalilor, preoţilor şi credincioşilor.

Anul acesta, ea a fost ţinută dintr-un altar auxiliar celui pe care Suveranul Pontif îl foloseşte de regulă. Au participat aproximativ 20 de persoane - călugăriţe, autoare şi un mic cor.

În timpul ceremoniei, care a fost transmisă de televiziuni din întreaga lume, Papa Francisc a spus: „Tragedia pe care o trăim ne cheamă să luăm în serios lucrurile care sunt serioase şi să nu fim prinşi în cele care contează mai puţin; să redescoperim că viaţa nu e folositoare dacă nu este folosită pentru a-i ajuta pe alţii. Pentru că viaţa este măsurată de dragoste”.

„Să întindem mâna celor care suferă şi au cea mai mare nevoie. Să nu ne îngrijim de ce ne lipseşte, ci de ce bine putem face pentru alţii”, a mai spus Suveranul Pontif.

Vaticanul este închis de câteva săptămâni din cauza epidemiei de covid-19 din Italia. Aici au fost depistate şapte cazuri de infectare. Papa Francisc a fost testat negativ.

Toate ceremoniile din următoare săptămână vor fi oficiate de Papa Francisc în Bazilica Sfântul Petru, fără prezenţa miilor de credincioşi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Ujina
5.04.2020, 15:55:46

Papa saracu ! Oare el intelege despre ce e vorba ! Sau continua sa se rada cu presa in fata camerelor de vederi ? Oare ce ii mai fac musulmanii pe care-i cazeaza la Vatican ?

Ujina
5.04.2020, 16:03:08

„Tragedia pe care o trăim ne cheamă să luăm în serios lucrurile care sunt serioase şi să nu fim prinşi în cele care contează mai puţin; să redescoperim că viaţa nu e folositoare dacă nu este folosită pentru a-i ajuta pe alţii. Pentru că viaţa este măsurată de dragoste”. Mda ! Discursu comunistilor in toata splendoarea ! : Sa ducem poporul spre cele mai inalte culmi de dezvoltare ! Pentru propasirea Patriii, spre intrajutorarea comunista ! Uraaaa ! Uraaa !

Ujina
5.04.2020, 16:06:07

Intre toti participantii e unul care poarta masca ! Sa nu ajunga sa-l beatifice, sa trebuiasca sa-i zica : Fericitu cu masca antivirusi !

Modifică Setările