În lume

articolul anterior articolul urmator

Patru migranţi au murit înecaţi după ce au fost atacaţi de „paza de coastă libiană”

6
21 Oct 2016 20:29:57
Autor: Raluca Florescu
Libienii ar fi vrut să fure benzină de la migranţi
Libienii ar fi vrut să fure benzină de la migranţi

Activiştii Sea Watch au anunţat că cel puţin patru migranţi au murit înecaţi în largul coastelor libiene, după ce ambarcaţiunea acestora a fost atacată de o barcă de viteză pe care scria ”paza de coastă libiană”, scrie News.ro, preluând BBC News.


Mai mulţi bărbaţi din barca de viteză ar fi sărit în ambarcaţiunea cu migranţi şi au început să-i lovească pe aceştia cu beţe, cauzând panică, potrivit sursei citate.

Organizaţia Sea Watch a precizat că cel puţin patru dintre cei 150 de migranţi de la bordul ambarcaţiunii au murit înecaţi, iar alţi 25 de migranţi sunt dispăruţi.

Între timp, un purtător de cuvânt al pazei de coastă libiene a declarat că nu are informaţii despre acest incident.

Motivul atacului rămâne necunoscut, însă un activist susţine că atacatorii încercau să fure motorul folosit de ambarcaţiunea încărcată cu migranţi.

„Incidentul violent al pazei de coastă libiene a cauzat o situaţie de panică în masă pe ambarcaţiunea gonflabilă, care era deja în pericol. O parte a ambarcaţiunii s-a scufundat, iar cei mai mulţi dintre migranţi au alunecat în apele Mării Mediterane”, porivit unui comunicat Sea Watch.

Circa 120 de persoane au fost salvate şi aduse la bordul unei nave a organizaţiei umanitare. Printre persoanele salvate se numără şi patru migranţ, care au fost aduşi la bord în stare de inconstienţă şi sunt trataţi.

Paza de coastă italiană a confirmat faptul că organizaţia umanitară s-a implicat în mai multe operaţiuni de salvare a migranţilor în cursul zilei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

POLITICALLY INCORRECT
21.10.2016, 20:36:33

Neaparat trebuies adusi in Europa...

+3 (3 voturi)
Ovidiu Stoica
21.10.2016, 21:23:58

Toti, sunt zeci de milioane pe lista de asteptare.

+2 (2 voturi)
paieta giancarlo
21.10.2016, 20:53:39

Cum dracu nu se intreaba astia cine ai organizeaza ca sa plece cu barca ? de unde au bani sai plateasca pe cei care ai pun in barca .... PENTRU EI E CA SI CUM CIND AJUNGI IN BARCA AI VIITORUL ASIGURAT STAI PE SOCIAL IN EU TE TIN PROSTII PE MINCARE HAINE SI TOTE CELE TU TREBUIE DOAR SA ITI CUMPERI CELULARE SCUMPE SI SA TII LEGATURA CU AI TAI CA RESTU VINE DE LA SINE ...... ASTA VOR SA ADUCA ESTIA DE LA ORGANIZATII DE SUPRAVEGHERE , DA SAI IA ACASA SI SAI GAZDUIASCA EI ASTIA CARE SINT TOT PLATITI DE NOI CA SA CE ? SA NE SPUNA CA TOATA AFRICA ARE DREPU LA MIGRATIE .....BAI DA NU SE TAIE FONDURILE DE LA EU POENTRU EI , MAI DATI BANI LA ORGANIZATII CA CICA EI FAC DREPTATE ....

+4 (4 voturi)
POLITICALLY INCORRECT
21.10.2016, 21:26:22

Pai asta e POLITICALLY CORRECT...no real politik....

+2 (2 voturi)
Minea Aurica
21.10.2016, 21:10:29

Rrestul de doua mii din pacate au scapat...

+5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările