În lume

articolul anterior articolul urmator

Plaje şi parcuri aglomerate în Europa şi Statele Unite, în weekend, vremea caldă reprezentând un test pentru măsurile de distanţare socială legate de coronavirus

3
18 May 2020 07:25:25
Autor: News.ro
În Brooklyn, New York, au fost desenate cercuri albe pe peluza din parcul Domino, pentru a ajuta oamenii veniţi la plajă şi picnic să păstreze o distanţă sigură.
În Brooklyn, New York, au fost desenate cercuri albe pe peluza din parcul Domino, pentru a ajuta oamenii veniţi la plajă şi picnic să păstreze o distanţă sigură.

Vremea de vară a atras weekendul trecut un număr mare de oameni din întreaga lume să iasă din izolarea impusă de autorităţi pentru combaterea coronavirusului, în condiţiile în care restricţiile sunt relaxate În Statele Unite, Italia, Spania şi alte ţări europene, odată cu scăderea numărului de îmbolnăviri, transmite Reuters.

Oamenii au început să iasă la plajă, parcuri şi pe străzi, ca urmare  a unui val de căldură în sudul Europei şi a temperaturilor de primăvară din Statele Unite.
 
Majoritatea oamenilor păstrează distanţa şi unii poartă măşti. Cu toate acestea, protestele se intensifică, din Germania şi Anglia până în Statele Unite, participanţii susţinând că restricţiile guvernamentale demolează libertăţile personale şi economiile.
 
Sâmbătă, grecii au mers pe malul mării odată cu redeschiderea a circa 500 de plaje, temperatura fiind de 34 de grade Celsius. Stâlpii umbrelelor trebuie să se afle la o distanţă de 4 metri , iar copertinele la cel puţin 1 metru
 
"Acesta este cel mai bun lucru pentru noi, cei în vârstă ... să venim să ne relaxăm un pic după ce a totul a fost închis", a spus Yannis Tentomas, de 70 de ani, când s-a aşezat pe nisip.
 
În Brooklyn, New York, au fost desenate cercuri albe pe peluza din parcul Domino, pentru a ajuta oamenii veniţi la plajă şi picnic să păstreze o distanţă sigură. Sâmbătă, aproximativ jumătate din oamenii din parc şi-au protejat faţa, adunaţi în grupuri mici, fiind supravegheaţi de ofiţeri de poliţie din New York, care purtau măşti.
 
New York, New Jersey şi alte state intenţionează să redeschidă unele plaje la timp pentru weekend-ul vacanţei Memorial Day, în această lună, care marchează neoficial începutul verii în Statele Unite.
 
În parcul Bois de Boulogne din Paris, instructorul de sănătate Anne Chardon avea la ea gel dezinfectant şi o mască, dar a spus că a simţit din nou un sentiment de libertate pentru prima dată după săptămâni ca de închisoare.
 
”Este ca şi cum am fi fost în castelul Frumoasei Adormite, adormiţi, îngheţaţi şi, dintr-o dată, există lumină şi spaţiu, dintr-o dată putem experimenta din nou micile bucurii de zi cu zi, în spaţiile care ne aparţin şi pe care le redescoperim“, a spus aceasta.
 
Pe Riviera Franceză, mulţi dintre cei care au făcut baie în mare au purtat măşti. Pescuitul şi surfingul au fost permise, dar nu şi statul la plajă.
 
În Italia, oamenii au părut că păstrează distanţa în Parcul Virgiliano din Napoli.
 
În Israel, oamenii care au făcut baie în Mediterana, la Tel Aviv şi în Valea Iordanului, au părut să păstrează distanţa între ei.
 
În Tunisia, care nu a raportat niciun nou caz COVID-19 timp de patru zile consecutiv, oamenii au inundat străzile şi au redeschis recent magazinele.
 
Pentru musulmani se apropie sărbătoarea Eid al-Fitr care încheie Ramadanul, când mulţi sărbătoresc prin cumpărături.
 
”Am stat acasă două luni şi aproape am înnebunit”, a spus o femeie care venise să cumpere haine pentru copii într-un mall din Tunis.
 
În întreaga lume grupuri de persoane au protestat împotriva restricţiilor. Îm statele americane Michigan, Wisconsin şi Pennsylvania demostranţii au venit cu arme şi puşti care pot fi purtate în public.
 
Mii de germani au ieşit sâmbătă pe străzile din toată ţara pentru a demonstra împotriva restricţiilor impuse de guvern, în timp ce în Polonia poliţia a stras cu gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea în Varşovia.
 
În Hyde Park din Londra, poliţia a arestat sâmbătă 19 persoane pentru încălcarea deliberată a recomandărilor de distanţare socială, în primul weekend de când premierul Boris Johnson a anunţat o uşoară relaxare a restricţiilor.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

= aceeaşi mizerie
18.05.2020, 07:59:48

"Ce surpriză"... Dar la ce se aşteptau "deştepţii" de guvernanţi (nu mă refer la ai noştri, că nu avem aşa ceva) să se întîmple?... Ei chiar credeau că oamenii care au fost închişi în case, în mod abuziv, cel puţin două luni, vor rămîne în contiunuare închişi, din proprie dorinţă?... Şi încă nu a început adevărata "distracţie", cînd lumea va descoperi în curînd că nu vor mai avea joburi, bani, mîncare, iar asta doar fiindcă aceiaşi "deştepţi", panicaţi fiind, au hotărît închiderea tuturor activităţilor economice pentru o perioadă de timp, lucru care a dezechilibrat sistemul economic global, definitiv, iremediabil, şi cu consecinţe extrem de grave...

+2 (2 voturi)
pandia theodor
18.05.2020, 08:34:06

bäi "asa si pe dincolo" ce päcat cä nu ai minte sä poti intelege ce se intimplä in lume de aia ati rämas voi de tren.In timp ce in pozä vezi lumea in mod civilizat la iarbä verde sau in parcuri un articol mai sus vä aratä ce se intämplä in cismigiu.Vorbesti de oameni cä in curind nu vor mai avea joburi si ca sau inchis firmele nui problemä dute la partidele politice de la voi sä-ti dea job in administratie cä si asa la voi mai multi lucreazä in administratie decät in productie si mai aveti incä o posibilitate "furatul si distrugerea" cä la voi a devenit sport national.

-2 (2 voturi)
defu gabi
18.05.2020, 09:19:14

asa Vezi experimentul cu borcanul de purici... Asta au vrut "iubitii" nostri conducatori...

-1 (1 vot)
Modifică Setările