Planurile Statului Islamic pentru Europa. Cum va arăta harta lumii în 2020, potrivit organizaţiei teroriste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Harta lumii potrivit Statului Islamic FOTO The Mirror
Harta lumii potrivit Statului Islamic FOTO The Mirror

O hartă publicată de organizaţia teroristă Statul Islamic arată planurile pe care le au jihadiştii pentru lume, inclusiv pentru Europa. Scopul teroriştilor este să controleze Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi părţi din Europa în următorii cinci ani, potrivit hărţii.

Până în 2020, teroriştii Statului Islamic plănuiesc să controleze Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi mari părţi din Europa. Califatul, un stat înfiinţat sub legea Sharia în interpretarea Statului Islamic, acoperă zone din Spania în vestul Europei şi până la graniţa cu China, în est, notează publicaţia „The Mirror“.

Andalus - părţi din Portugalia, Spania şi Franţa, sub controlul Statului Islamic

De exemplu, Andalus este numele arab dat unor părţi din Spania, Portugalia şi Franţa care au fost ocupate de mauri din secolul al VIII-lea până în secolul al XV-lea. Un program în şapte paşi al organizaţiei, care datează de aproape 20 de ani, include provocarea Statelor Unite ale Americii care să declare război lumii islamice între 2000 şi 2003, dar şi o revoltă împotriva conducătorilor arabi între 2010 şi 2013.

Statul Islamic are aproximativ 50.000 de membri şi dispune de bunuri şi averi de peste trei miliarde de dolari, graţie controlului asupra petrolului şi câmpurilor de gaze naturale din Irak şi Siria. Jihadiştii au şocat lumea cu acţiunile barbare şi sunt responsabili şi de măcelul a 38 de turişti din Tunisia, atac ce a avut loc în luna iunie. Printre acţiunile lor se numără şi executarea bărbaţilor aruncându-i de pe clădiri înalte, fiind acuzaţi de homosexualitate şi decapitările îngrozitoare ale unor prizonieri occidentali şi nu numai.

Harta lumii potrivit Statului Islamic FOTO The Mirror

Ei îşi închipuie întreaga lume supusă lor. Au 60 de naţiuni împotriva lor, inclusiv SUA şi Rusia, aşa că am putea crede că dominarea lumii este improbabilă. Însă la fel se spunea şi despre naşterea Statului Islamic. Oamenii ar trebui să realizeze că ei nu vor doar să-şi creeze un califat şi apoi să fie lăsaţi în pace. Ei ne văd pe toţi conduşi de ei şi supuşi ideologiei lor“, explică reporterul BBC Andrew Hosken, autorul unui nou volum intitulat „Imperiul fricii: În cadrul Statului Islamic / Empire of Fear: Inside the Islamic State“, care include şi harta cu zonele pe care Statul Islamic plănuieşte să le cucerească.

„Au destabilizat deja Irakul şi Siria, au încercat să destabilizeze Arabia Saudită şi Libia şi, recent, aproape au distrus principala industrie din Tunisia – turismul. Îngrijorarea este că, cu cât stau nederanjaţi mai mult timp, cu atât este mai posibil să dezvolte arme biologice sau chimice. Nu există nicio îndoială: dacă au arme de distrugere în masă le vor folosi“, adaugă Hosken.

Statul Islamic, o organizaţie cu origini vechi şi planuri bine puse la punct

În ciuda impresiei că SI este o organizaţie teroristă nouă, originile ei se întind pe decenii. Hosken dezvăluie în volumul său că Abu Musab al-Zarqawi, cel care a fondat organizaţia ce s-a transformat în Statul Islamic, a descris în 1996 un program în şapte paşi care va conduce la o victorie musulmană până în 2020. „Eram atât de aproape să-i distrugem în 2010-2011. 80% din liderii lor fuseseră capturaţi sau ucişi. Însă nu i-am distrus atunci şi, la fel ca un cancer, s-au reîntors“, spune Hosken.

Statul Islamic vrea să fie văzut confruntându-se cu Occidentul. Jihadiştii se gândesc mult la musulmanii din lume şi consideră că aceştia se vor alătura lor. Pentru ei, un război pe teritoriu Occidental înseamnă o mare campanie de recrutare, şi exact asta vor“, explică Hosken.

Specialistul explică şi numele revistei de propagandă a Statului Islamic, publicaţie online prin care teroriştii îşi fac reclamă. „Numele revistei este Dabiq, care este un oraş din Siria unde va avea lor armaghedonul lor, bătălia finală dintre ei şi Occident. Aşa că implicarea noastră în Siria şi în Irak ar putea fi o capcană, însă, în acelaşi timp, sunt analişti care spun că dacă nu ne implicăm pe teren, vom fi obligaţi să-i acceptăm. Campania aeriană împotriva lor nu pare să funcţioneze“, potrivit lui Hosken.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite