În lume

articolul anterior articolul urmator

Planurile Statului Islamic pentru Europa. Cum va arăta harta lumii în 2020, potrivit organizaţiei teroriste

58
10 Aug 2015 11:52:37
Autor: Ana Stan
Harta lumii potrivit Statului Islamic FOTO The Mirror
Harta lumii potrivit Statului Islamic FOTO The Mirror

O hartă publicată de organizaţia teroristă Statul Islamic arată planurile pe care le au jihadiştii pentru lume, inclusiv pentru Europa. Scopul teroriştilor este să controleze Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi părţi din Europa în următorii cinci ani, potrivit hărţii.

Până în 2020, teroriştii Statului Islamic plănuiesc să controleze Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi mari părţi din Europa. Califatul, un stat înfiinţat sub legea Sharia în interpretarea Statului Islamic, acoperă zone din Spania în vestul Europei şi până la graniţa cu China, în est, notează publicaţia „The Mirror“.
 

Andalus - părţi din Portugalia, Spania şi Franţa, sub controlul Statului Islamic

De exemplu, Andalus este numele arab dat unor părţi din Spania, Portugalia şi Franţa care au fost ocupate de mauri din secolul al VIII-lea până în secolul al XV-lea. Un program în şapte paşi al organizaţiei, care datează de aproape 20 de ani, include provocarea Statelor Unite ale Americii care să declare război lumii islamice între 2000 şi 2003, dar şi o revoltă împotriva conducătorilor arabi între 2010 şi 2013.
 
Statul Islamic are aproximativ 50.000 de membri şi dispune de bunuri şi averi de peste trei miliarde de dolari, graţie controlului asupra petrolului şi câmpurilor de gaze naturale din Irak şi Siria. Jihadiştii au şocat lumea cu acţiunile barbare şi sunt responsabili şi de măcelul a 38 de turişti din Tunisia, atac ce a avut loc în luna iunie. Printre acţiunile lor se numără şi executarea bărbaţilor aruncându-i de pe clădiri înalte, fiind acuzaţi de homosexualitate şi decapitările îngrozitoare ale unor prizonieri occidentali şi nu numai.

 
Ei îşi închipuie întreaga lume supusă lor. Au 60 de naţiuni împotriva lor, inclusiv SUA şi Rusia, aşa că am putea crede că dominarea lumii este improbabilă. Însă la fel se spunea şi despre naşterea Statului Islamic. Oamenii ar trebui să realizeze că ei nu vor doar să-şi creeze un califat şi apoi să fie lăsaţi în pace. Ei ne văd pe toţi conduşi de ei şi supuşi ideologiei lor“, explică reporterul BBC Andrew Hosken, autorul unui nou volum intitulat „Imperiul fricii: În cadrul Statului Islamic / Empire of Fear: Inside the Islamic State“, care include şi harta cu zonele pe care Statul Islamic plănuieşte să le cucerească.
 
„Au destabilizat deja Irakul şi Siria, au încercat să destabilizeze Arabia Saudită şi Libia şi, recent, aproape au distrus principala industrie din Tunisia – turismul. Îngrijorarea este că, cu cât stau nederanjaţi mai mult timp, cu atât este mai posibil să dezvolte arme biologice sau chimice. Nu există nicio îndoială: dacă au arme de distrugere în masă le vor folosi“, adaugă Hosken.
 

Statul Islamic, o organizaţie cu origini vechi şi planuri bine puse la punct

În ciuda impresiei că SI este o organizaţie teroristă nouă, originile ei se întind pe decenii. Hosken dezvăluie în volumul său că Abu Musab al-Zarqawi, cel care a fondat organizaţia ce s-a transformat în Statul Islamic, a descris în 1996 un program în şapte paşi care va conduce la o victorie musulmană până în 2020. „Eram atât de aproape să-i distrugem în 2010-2011. 80% din liderii lor fuseseră capturaţi sau ucişi. Însă nu i-am distrus atunci şi, la fel ca un cancer, s-au reîntors“, spune Hosken.
 
Statul Islamic vrea să fie văzut confruntându-se cu Occidentul. Jihadiştii se gândesc mult la musulmanii din lume şi consideră că aceştia se vor alătura lor. Pentru ei, un război pe teritoriu Occidental înseamnă o mare campanie de recrutare, şi exact asta vor“, explică Hosken.
 
Specialistul explică şi numele revistei de propagandă a Statului Islamic, publicaţie online prin care teroriştii îşi fac reclamă. „Numele revistei este Dabiq, care este un oraş din Siria unde va avea lor armaghedonul lor, bătălia finală dintre ei şi Occident. Aşa că implicarea noastră în Siria şi în Irak ar putea fi o capcană, însă, în acelaşi timp, sunt analişti care spun că dacă nu ne implicăm pe teren, vom fi obligaţi să-i acceptăm. Campania aeriană împotriva lor nu pare să funcţioneze“, potrivit lui Hosken.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

58 Comentarii

george blanaru
10.08.2015, 12:11:06

Sunt cateva proverbe intelepte. Pe copil trebuie sa-l bati la fund de cand e mic. Daca esti bun te ia de prost. Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti. Nu fi prea bun ca ti se urca in cap. Deci clamand democratia si drepturile omului peste tot, ajungi sa nu mai poti controla o asemenea boala, sau daca o controlezi costurile ulterioare sunt imense.

+18 (20 voturi)
cornel jurja
10.08.2015, 12:21:57

Democratia este un concept liber consimtit. Un de acest concept nu este acceptat din cauze culturale, religioase si organizare sociala, nu trebuie insistat cu instaurarea ei. Dimpotriva trebuie lasati sa aiba organizarea sociala si politica e cere o doresc. Trebuie insa actionat cu hotarare si fermitate pentru a nu permite extinderea unei asemenea ideologii.Actionat inclusiv prin mijloace nedemocratice, familiara acestor indivizi. Nu ne pot acuza , intrucat ei nu recunosc democratia ci numai teroarea si forta bruta.

+10 (10 voturi)
IonIon Codreanu
10.08.2015, 12:21:26

După nebunia creată în Occident și care a vrut să domine tot Pământul, comunismul, acum vine la rând ideologia Statului Islamic... Dacă vom continua să trăim învrăjbiți pe Pământ, atunci orice nebunie va fi posibilă. Gândiți-vă că în 1917 NIMENI nu credea că va fi posibil ca ideologia comunistă să îngenuncheze un popor , iar apoi, jumătate din Lume. Împotriva unor astfel de infecții nu se poate lupta decât cu forțele comune ale tuturor popoarelor.

+10 (14 voturi)
Aurel Paun
10.08.2015, 12:23:48

"Vrabia malai viseaza" si "lighioana pe limba ei piere", asa si cu jihadistii Statului Islamic. Este mult pana cand Unchiul Sam se simte calcat pe bombeu si Ursul Ivan intepat de albinuta islamista, ca sa se aleaga praful de SI si marele imperiu la care viseaza.

+8 (8 voturi)
Utilizator Adevărul
10.08.2015, 12:46:02

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (58)

Modifică Setările