În lume

articolul anterior articolul urmator

Poliţia din Brazilia a găsit în casa unui pedofil o colecţie de obiecte naziste, în valoare de 3 milioane de euro

10
7 Oct 2021 09:18:29
Autor: Maria Ţaga
Foto AFP
Foto AFP

Poliţia din Rio de Janeiro a găsit miercuri, în casa unui unui bărbat suspectat de violarea unui minor, mai multe arme şi obiecte legate de regimul nazist în valoare de 3 milioane de euro, potrivit Reuters.

Poliţiştii au găsit în casa unui bărbat, în vârstă de 58 de ani, peste 1.000 de articole naziste, printre care uniforme militare naziste, reviste, picturi, însemne naziste, imagini cu Adolf Hitler, steaguri şi medalii ale Germaniei Naziste.

De asemenea, au fost găsite arme şi muniţie din acea perioadă, transmite Reuters. 

Colecţia a fost descoperită după ce poliţiştii au mers la domiciliul  unui bărbat pentru a-l aresta, după ce acesta a fost identificat drept suspect că ar fi violat şi abuzat mai mulţi minori, în casa sa din vestul oraşului. Bărbatul a fost, de asemenea, acuzat de deţinere ilegală de arme şi discriminare rasială.

„Este un tip inteligent şi cultivat, dar este un negator al Holocaustului, este homofob, pedofil şi spune că vânează homosexuali", a declarat pentru Reuters Luis Armond, detectivul principal al cazului. „Nu sunt medic, dar mi se pare un psihopat”, a mai adăugat acesta.

Armond a mai spus că suspectul provine dintr-o familie bogată de investitori şi probabil că şi-a folosit moştenirea pentru a construi colecţia.

Detectivul a estimat că o uniformă nazistă de rang înalt ar costa aproximativ 250.000 de euro.

Poliţia cercetează legătura suspectului cu naziştii şi alte grupuri de extremă dreaptă şi încearcă să verifice de unde a procurat aceste obiecte. 

Poliţiştii au spus că ar trebui găsit un muzeu pentru această colecţie. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

R e l i g u l o u s ⩾ 16 fani@Vancouver.Canada
7.10.2021, 09:22:37

"Siegfried Müller a fost soldat al Wermacht-ului Germaniei naziste în timpul celui de-al doilea război mondial, care și-a făcut un nume ca mercenar în Africa în anii 1960. Născut în 1920, adolescentul s-a alăturat Wehrmacht-ului (Forțelor de Apărare) în 1939 și a luptat pe tot parcursul războiului, participând la campanii în Polonia, Frontul de Est și Franța. Un Müller rănit a fost capturat de forțele americane și a servit ca muncitor în armată în cadrul Grupului Civil de Muncă al Armatei (CLG) până în 1947, aderându-se în cele din urmă la serviciile de securitate ale echipamentului, unde a devenit locotenent. Blocat să se alăture armatei vest-germane, a călătorit în nordul Africii în anii 1950, unde a lucrat pentru compania britanică de petrol B.P. curățarea minelor germane în deșertul Sahara din cel de-al doilea război mondial. După ce a emigrat în Africa de Sud în 1962, a devenit mercenar în Congo, luptându-se cu ținuta de mercenar „Nebun” a lui Mike Hoare ca ofițer. A devenit faimos în Congo, întrucât purta Crucea de Fier pe care o câștigase în 1945 ca parte a uniformei sale. Fiind de epocă nazistă, Crucea de fier a prezentat o svastică în centru. Acest lucru i-a adus atenția internațională, iar o echipă de film documentar din estul Germaniei a realizat un film despre el în Congo, „Omul care râde” (1966). Cunoscut sub numele de "Kongo" Müller, el a devenit un simbol al neo-colonialismului occidental și a fost prezentat și în documentarul din 1965 Kommando 52 (1965). În documentarul „Omul care râde”, Müller susține că el și colegii săi mercenari sunt în Africa pentru a lupta pentru „ideologia occidentală a libertății”. El susține că Crucea de fier cu zvastică „nu are nimic de-a face cu poziția mea politică”, apoi compară sistemul de apartheid din Africa de Sud cu „evreii și germanii din cel de-al Treilea Reich”. Mai târziu, el se referă la Germania de Vest drept „Reich” înainte de a-și cere scuze și de a-l identifica corect ca „Republica Federală” a Germaniei. Müller a fost inspirația pentru personajul Heinlein din „Dark of the Sun” (1968). În timp ce Heinlein din film era un sadic lipsit de umor, care era pe scenă, adevăratul Müller era cunoscut pentru personalitatea sa jucăușă (așa-numitul „Omul care râde”). Deși a apărut ca un bufon în documentar, el a fost în realitate un mercenar extrem de eficient (și ucigaș).

-14 (18 voturi)
R e l i g u l o u s@Vancouver.Canada
7.10.2021, 10:44:31

hahaha...sunt tare... Mă dau evreu si...injur ortodocșii, pe un forum ortodox. Scopul meu e sa creez sentimente antisemite. Asta i scopul meu! PANIMAIU? DASVIDANIA!

-29 (29 voturi)
R e l i g u l o u s ⩾ 16 fani@Vancouver.Canada
7.10.2021, 11:18:41

Love you clone!... promoting the " Religulous" film.... my wish came true ! ¯\_(ツ)_/¯

-14 (16 voturi)
mihai radu
7.10.2021, 11:27:40

În perioada nazistă existau în Germania 175 tipuri de uniforme militare și civile !

+12 (14 voturi)
Kongo-Müller
7.10.2021, 12:05:33

Pedofilia trebuie pedepsita aspru. Inchisoare pe viata. Colectionarea unor obiecte istorice, nu.

-11 (15 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările