În lume

articolul anterior articolul urmator

Postul evanghelic american GOD TV, interzis în Israel

2
29 Jun 2020 15:12:06
Autor: Ion Gaidau
FOTO GOD TV
FOTO GOD TV

Consiliul Naţional al Audiovizualului din Israel a anunţat duminică retragerea licenţei de difuzare pentru postul evanghelic american GOD TV, acuzându-l că încearcă să promoveze un „conţinut creştin” într-o ţară în care prozelitismul este strict reglementat prin lege, transmite AFP.

GOD TV difuzează conţinut religios pe internet şi prin cablu în întreaga lume. În Israel, postul a încercat să transmită prin intermediul canalului Shelanu („Al nostru”), accesibil via distribuitorului HOT.

Dar apariţia sa în Israel cu intenţia de a-l prezenta pe „Iisus poporului evreiesc” nu a fost pe placul localnicilor, care au văzut în acest lucru o tentativă de convertire.

Cu toate că mişcările evanghelice din Statele Unite susţin activ Israelul, localnicii ţin la prevederile lor anti-prozelitism.

În Israel, libertatea credinţei este permisă, dar în anumite condiţii. Potrivit Codului Penal, nimeni nu poate acorda un avantaj material unei persoane pentru ca ea să-şi schimbe religia. De asemenea, este interzisă convertirea minorilor.

Prin urmare, Consiliul Naţional al Audiovizualului din Israel a deschis o anchetă în scopul de a stabili dacă conţinutul difuzat de GOD TV corespunde angajamentelor asumate pentru obţinerea licenţeii de difuzare.

„Canalul încearcă să prezinte evreilor un conţinut creştin, contrar angajamentului său iniţial care viza doar telespectatorii creştini”, a declarat duminică Asher Bitton, preşedintele Consiliul Naţional al Audiovizualului din Israel, transmiţând distribuitorului HOT că are şapte zile la dispoziţie pentru a înceta difuzarea canalului.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică al Israelului, creştinii constituie aproximativ 2% din populaţia Israelului şi majoritatea dintre ei sunt arabi.

Într-un mesaj promoţional, directorul GOD TV, Ward Simpson, s-a felicitat pentru puterea de a-l „predica pe Iisus poporului din Israel în propria limbă”. În ceea ce priveşte polemica, el a recunoscut că „prozelitismul este un subiect foarte sensibil în Israel”. „Noi predicăm, predăm, difuzăm conţinut creştin şi îl lăsăm pe Domnul să facă restul”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

dracon
29.06.2020, 15:41:20

Astea-s taiatii prinprejur si mai puneti-le palma , la ei libertatea religioasa ,libertatea de idei nu are loc ,ei o impun celorlalti doar asa isi pot varsa laturile !

+2 (2 voturi)
Comati Dac
29.06.2020, 15:58:27

Superb. Toleranța față de toate religiile și etniile e pt goium. Ei sunt "poporul ales" și doar propovăduiesc toleranță la fraieri și o impun prin legi și pedespe aspre. Ei sunt deasupra tuturor legilor umane și nu e treaba noastră că ei nu au primit un migrant de când cu primăvara arabă dar în Europa trebuie sa ii primim cu milioanele. Că fac genocid cu palestinienii, că interzic orice nu e evreiesc. Asta nu e treaba noastre. Treaba noastră e sa acceptăm, sa ne fie frică să vorbim că suntem sancționați, amendați, închiși, discreditați și să ne uităm la cât multe filme despre al doilea război mondial în care au murit zeci de milioane, sute chiar de alte nații, însă toate is despre cum au suferit ei săracii.

+1 (1 vot)