În lume

articolul anterior articolul urmator

Premierul Australiei, despre cazul Djokovici: Decizia a fost luată din motive de sănătate şi siguranţă, era în interesul public să se facă acest lucru

4
16 Jan 2022 10:43:03
Autor: News.ro

Premierul australian Scott Morrison a salutat decizia tribunalului federal de a menţine hotărârea de anulare a vizei lui Novak Djokovici, subliniind că aceasta a fost luată din motive de sănătate şi siguranţă şi pentru interesul public.

„Tribunalul Federal din Australia a decis în unanimitate să respingă cererea domnului Novak Djokovici de revizuire judiciară care urmărea să conteste decizia ministrului imigrării de a-i anula viza. Această decizie de anulare a fost luată din motive de sănătate, siguranţă şi ordine, pe motiv că era în interesul public să se facă acest lucru. Salut decizia de a ne menţine graniţele puternice şi de a păstra australienii în siguranţă. După cum am spus vineri, australienii au făcut multe sacrificii în timpul acestei pandemii şi se aşteaptă pe bună dreptate ca rezultatul acestor sacrificii să fie protejat. În timpul pandemiei, împreună am atins una dintre cele mai scăzute rate de deces, avem una dintre cele mai puternice economii şi cele mai mari rate de vaccinare din lume. Graniţele puternice sunt fundamentale pentru modul de viaţă australian, la fel ca statul de drept. Guvernul nostru a înţeles întotdeauna acest lucru şi a fost pregătit să ia deciziile şi acţiunile necesare pentru a proteja integritatea frontierelor noastre. Mulţumesc Curţii pentru atenţia promptă acordată acestor probleme şi mulţumesc tuturor tuturor celor implicaţi pentru răbdare în rezolvarea acestei probleme. Acum este timpul să începem Australian Open şi să ne bucurăm din nou de tenis", a declarat Morrison.

Apelul lui Novak Djokovici la decizia de anulare a vizei a fost respins, duminică dimineaţă, de către tribunalul federal din Melbourne, astfel că liderul ATP trebuie să părăsească Australia în următoarele ore.

Judecătorul James Allsop a anunţat că apelul lui Djokovici a fost respins şi jucătorul trebuie să achite costurile aferente.
Decizia a fost luată în unanimitate de trei trei judecători şi nu poate fi contestată.

Astfel, s-a menţinut decizia ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, de anulare a vizei, ceea ce înseamnă că Djokovici va fi deportat şi riscă să nu mai poată intra în Australia în următorii trei ani.

Audierile la tribunalul federal din Melbourne în dosarul vizei lui Novak Djokovici, au durat între orele 00.30 şi 05.30, cu o pauză de o oră.

Djokovici a sosit în Australia la 5 ianuarie şi forţele de frontieră nu i-au permis intrarea în ţară timp de mai bine de opt ore, timp în care jucătorul a fost reţinut în aeroport.

La finalul audierii, ofiţerii poliţiei de frontieră au decis să-i anuleze lui Djokovici viza de intrare în ţară, pentru că nu este vaccinat şi astfel nu respectă regulile sanitare locale pentru cetăţenii care doresc să călătorească în Australia.

Tenismenul a fost plasat în izolare la un centru de imigranţi.

Novak Djokovici a făcut apel la decizia autorităţilor şi a primit câştig de cauză, la 10 ianuarie, din partea unui tribunal local din Melbourne. El a fost eliberat din centrul pentru imigranţi şi a început să se antreneze la Melbourne Park.

Ministrul australian al Imigraţiei, Alex Hawke, a anulat, vineri, a doua oară viza de intrare în ţară deţinută de liderul ATP, decizie de asemenea contestată de avocaţii lui Djokovici.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

dumitru bogdan
16.01.2022, 11:47:48

Nu exista nicio amenințare la siguranța sanitară a Australiei din parte unui individ intrat acum o săptămână și ceva și care nu s-a pozitivat. Nu are covid, deci din acest punct de vedere nu era un pericol. Totul a fost o problema politica, de dat satisfacție celor care s-au vaccinat. Am impresia că mulți dintre vaccinați regretă decizia și își varsă frustrarea pe nevaccinați. Pur și simplu nu ii suporta. Iar statul are interes sa susțină aceasta prostie, de vreme ce vaccinurile nu pot stopa pandemia, in mod evident. Nici măcar nu o încetinesc. Rezistenta fata de boostere va creste, deci atenția trebuie îndreptată spre un țap ispășitor. Aceștia sunt nevaccinații, 10% in Australia. Evreul era simbolul tuturor nefericirilor Germaniei, nevaccinatul este al pandemiei care nu poate fi oprită de vaccinuri despre care ni s-a spus că o vor opri. Deocamdată nu fac decât să evite o supraaglomerare a sistemului medical. Mă uitam ce diferență între modul de abordare a pandemiei in Anglia. Toți vaccinați cu un vaccin respins de Europa care a îmbrățișat Pfizer. Ni s-a spus că nu este eficient, este periculos. Stadioanele sunt pline in Anglia, goale în Germania. Problema cu pandemia devine una politică, căci politicienii trebuie să explice de ce trebuie booster la 4 luni. Și au o problema atunci când lumea va înceta să le mai facă.

-16 (18 voturi)
mihai marius
16.01.2022, 22:54:36

Daca gandesti individual nu ai sa intelegi niciodata despre ce e vorba. Intro-o tara unde au murit doar 2000 de oameni de covid (asta cam dovedeste ca tot ce ai spus sai ai inteles tu de vaciin e fals) de cand a inceput pandemia pentru ca cei de acolo asta au vrut, prin guvernul lor, renuntand la libertatea lor, iar cei care nu s-au vaccinat si-au pierdut jobul, nu poti primi pe cineva care nu numai ca are un discurs antivaxx, sau ca e navacinat, ci umbla pe unde vrea stiind ca e pozitiv. Fiind si o persoana care poate fi interpretata de idioti ca model, pericolul nu e unul direct ca vai domnule Novak putea inbolnavi pe cineva, ci e unul politic si indirect. Mai exact australian x : eu de ce sa ma vaccinez daca Novak nu a facut-o, si a intrat sa jucat si a plecat...ausytralian y eu de ce mi-am pierdut locul de munca ca nu am fost vaccinat si Novak a venit si a jucat tenis aici fiind nevaccinat? Inafara de asta daca voia sa joace, nu se baza ca facea boala in ultimile 15 zile si cu ea pe o exceptie la regula. Ca s-ar putea sa nu-i iasa si nu e nicium guvernul de vina ca el a vrut sa ocolesca regulile facnd toata lumea care le-a respectat sa para idioata. Eu de asta nu-l cred ca a vrut sa joace tenis. Pentru ca daca nu facea boala in ultimile zile nici nu venea in Australia. Novak si tata-su sau implicat intr-o lupta cu care au facut mult rau. Din care nu putea castiga...si normal desi probabil nimeni nu a vrut sa fie atat de pedepsit, mai putin nu se putea... Novak e pur si simplu victima comportamentului lui, neintelegand contextul pandemiei ba chiar aratand o aroganta fata de ea. E alegerea lui sa se comporte asa dar e si alegerea Australiei sa nu-l primeasca pentru ca se comporta asa.

J0369 Wolf
17.01.2022, 00:21:05

Australia ,justiția din Australia a luat o decizie decenta în acest caz...dacă era in Serbia România sau Rusia,rezultatul era intradevar altul... respect Australia...

-1 (1 vot)
Senza Nome
17.01.2022, 01:28:28

Australienii au avut prea multa rabdare cu Novak Djokovici, care trebuia expulzat de la inceput.

-1 (1 vot)
Modifică Setările