În lume

articolul anterior articolul urmator

Premierul Mariano Rajoy: „Spania nu e Uganda“

0
13 Jun 2012 21:00:00
Autor: adevarul

Premierul spaniol, Mariano Rajoy, a creat indignare printre ugandezi, pe Tweeter, după ce cotidianul „El Mundo" a publicat textul SMS-ului trimis de acesta ministrului său de Finanţe,  Luis de Guindos.

„Suntem a patra putere economică din Europa. Spania nu e Uganda", i-a scris Rajoy lui de Guindos  chiar înainte ca acesta din urmă să intre în negocierile cu omologii săi europeni privind acordul de împrumut destinat recapitalizării băncilor spaniole. Acest comentariu a generat un val de proteste online din partea ugandezilor care s-au simţit jigniţi.  O serie de postări ironice pe Tweeter fac referire la progresul economic al acestei ţări africane, care, în ceea ce priveşte parametrii economici, stă mai bine decât Spania la câteva capitole. Ţara africană are un şomaj de numai 4,2%, în timp ce în Spania, şomajul a ajuns la 24%. Creşterea economică, în 2010, a fost de 5,2% în Uganda, în timp ce în Spania a existat o scădere a PIB-ului cu 0,1%, după cum precizează cifrele oficiale.

Revista americană „Slate" comentează şi ea subiectul, online. „Dacă germanii pot să se spele pe mâini de Spania, de băncile sale prost gestionate, de versiunea sa prost concepută de federalism fiscal şi de orele sale neortodoxe de lucru, e greu ca germanii să facă pe şefii cu spaniolii. Chiar şi cu grecii, limita e aproape atinsă", comentează „Slate". 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările