În lume

articolul anterior articolul urmator

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro susţine că Holocaustul poate fi iertat, „însă nu poate fi uitat“

7
14 Apr 2019 15:17:18
Autor: News.ro
Jair Bolsonaro FOTO EPA-EFE
Jair Bolsonaro FOTO EPA-EFE

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a declarat, joi, că Holocaustul poate fi iertat, provocând o reacţie din partea Israelului, scrie The Guardian.

Vorbind în faţa unor evanghelişti brazilieni joi, Bolsonaro a afirmat: „Putem ierta, dar nu putem uita. Aceasta este fraza mea. Cei care îşi uită trecutul sunt condamnaţi să nu aibă un viitor”.
 
Nu a existat o reacţie imediată a premierului israelian Benjamin Netanyahu, cel care s-a apropiat în ultimul timp de Bolsonaro. Preşedintele brazilian a efectuat recent o vizită în Israel şi a afirmat, stârnind reacţii de uimire, după un tur al memorialului Holocaustului Yad Vadshem, că naziştii erau „de stânga”.
 
Însă preşedintele Israelului, un rol fără puteri concrete, a scris pe Twitter: „Fie că sunt persoane sau organizaţii, şefi de partide sau şefi de stat, nimeni nu poate porunci evreilor să ierte şi acest lucru nu poate fi obţinut prin niciun interes”.
 
Într-un comunicat separat, memorialul Yad Vashem, a precizat: „Nu este rolul nimănui să decidă cine poate fi iertat sau dacă poate exista iertare pentru crimele Holocaustului”.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Marcel Cristea
14.04.2019, 16:04:19

How can Jews let go of the best shakedown model and the big stick to clobber everybody into silence under the charge of antisemitism. No, Jews will not let go unless the world unites and make them admit their communist guilt and the murder of over a 100 millions.

+2 (6 voturi)
Mitica Bugulejdeanu
14.04.2019, 16:16:27

Bine zis!!! Care Holocaust!!!???

0 (2 voturi)
Cel Mare Scarambeu
14.04.2019, 16:09:29

Bre Bolsonaro,despre Dragnea nu spui nimica sau nu ai auzit inca de el???

+1 (1 vot)
silvian silvian
14.04.2019, 17:59:32

Bolsonaro- un alt nemernic populist- votat de saracii braziliei ... in aceeasi categorie cu modi,putin,dragnea si toti ceilalti .... alesi de neadaptatii lumii .... trist!

-1 (3 voturi)
stefan andrei
14.04.2019, 18:48:11

bati cimpii, habar nu ai ce vorbesti, prostia agresiva face ravagii in minti slabute ca a ta. Altfel, soros bacsi, de exemplu, e un nemernic mult mai mare decit oricine altcineva. Dar pentru ca te plateste, esti obligat sa lingi urma pasilor lui. Get a job, vorba aia.

Vezi toate comentariile (7)