În lume

articolul anterior articolul urmator

Preşedintele Iranului le-a urat un an nou fericit evreilor din lumea întreagă

2
5 Sep 2013 16:36:46
Autor: Răzvan Cârcu
Preşedintele iranian Hassan Rohani FOTO Reuters
Preşedintele iranian Hassan Rohani FOTO Reuters

Noul preşedinte al Iranului, Hassan Rohani, le-a urat evreilor din lumea întreagă „un Rosh Hashanah binecuvântat”, sărbătoare care marchează începutul unui nou an în tradiţia iudaică. Mesajul, postat pe Twitter, nu a fost infirmat de preşedinţia de la Teheran.

„Când soarele stă să apună aici, în Teheran, urez tuturor evreilor, în special celor iranieni, un Rosh Hashanah binecuvântat”, a scris Rohani, adăugând o fotografie cu Zidul Plângerii.

Administraţia prezidenţială de la Teheran nu a negat că @HassanRouhani, contul de pe care a fost postat mesajul, ar aparţine liderului. În consecinţă, mesajul ar fi fost şters dacă Rohani n-ar fi fost de acord cu el, comentează „Haaretz”.

De altfel, câteva ore mai târziu, Rouhani a transmis acelaşi mesaj şi în persană. Urarea şi-a găsit repede ecou, Javad Zarif, ministrul de Externe de la Teheran urându-i preşedintelui: „Rosh Hashanah fericit!”.

Rohani a fost ales anul acesta şi se crede că ar fi dispus să facă programul nuclear iranian mai transparent, însă rezistă cererilor occidentale şi ale Israelului de a reduce îmbogăţirea uraniului.

În cursul campaniei electorale, el a calificat discursul la adresa evreilor susţinut de fostul preşedinte Mahmoud Ahmadinejad drept „o retorică a urii”.

În Iran trăiesc mai puţin de 10.000 de evrei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Carcotas de serviciu
5.09.2013, 16:55:18

Asta e gluma de la Radio Erevan sau cineva ia hackuit contul de twitter :)))))))

Kongo-Müller
5.09.2013, 20:33:19

Bravo ! Tot respectul pentru toti evreii pasnici din lume. A nu se confunda un popor harnic si foarte unit cu guvernul si conducerea criminala a Israelului, cu armata criminala care ucide copii si femei in Palestina, cu membrii corupti ai senatului USA, cu mafia imobiliara din Frankfurt, cu ... cei care vor sa conduca lumea. Tot respectul pentru evreii pasnici. Sa le dea dumnezeu sanatate. (Dar nu si propagandistilor)

Modifică Setările