În lume

articolul anterior articolul urmator

Previziunile futurologilor despre cum vom trăi, mânca şi distra în viitorul foarte apropiat

14
30 Nov 2021 11:10:10
Autor: Cristina Ene
Astronaut spaţial din viitor FOTO SHUTTERSTOCK
Astronaut spaţial din viitor FOTO SHUTTERSTOCK

Futurologii prezic că viitorul real va fi o lume convenabilă, înfricoşătoare şi fantastică în care se va schimba modul în care vom trăi, mânca şi relaxa, relatează New York Post.

 Buzunarele tale vor fi goale

În 30 de ani e destul de posibil ca nimeni să nu mai aibă nevoie de un card de credit pentru cumpărături sau cheie pentru uşi, ci totul se va baza pe recunoaştere facială şi iris, atât de mult se vor face progrese în acest domeniu, crede Martin Ford, autorul “Rule of the Robots: How Artificial Intelligence will Transform Everything.”
 
Potrivit Future Timeline, la sfârşitul anilor 2040, retina va fi fabricată în laborator şi va putea fi prevăzută cu camere şi adaptatori de vedere nocturnă.
 
Monezile digitale vor fi mai mult decât bani şi vor veni implantate cu contracte pe viaţă de proprietate intelectuală cum sunt azi NFT-urile, lucrări unice care se vând la preţuri exorbitante.
 

Meseriile viitorului

„Proiecţiile sunt că vom avea nevoie de încă trei milioane de ingineri de inteligenţă artificială până în 2030”, spune Thomas Frey, fondatorul şi directorul executiv al f DaVinci Institute , un centru de reflecţie furturologic din Colorado.
 
Va fi nevoie de oameni în centrele de comandă a dronelor iar acestea vor juca un rol în împiedicarea infracţiunilor pentru că vor patrula peste tot şi vor răspunde la focuri de armă şi se vor implica în urmărirea infractorilor.
 
Ford subliniază că cei capabili să interpreteze datele vor fi la mare căutare pentru că datele în sine vor fi bunuri valoroase.
 
Infracţiunile vor face obiectul unor previziuni pe baza inteligenţei artificiale - poliţia previzionară va cunoaşte o ascensiune..
 
„Oamenii legii vor examina datele şi face predicţii asupra fărădelegilor înainte ca acestea să se întâmple”.
 
Vor apărea joburi care nu au sens în prezent precum minarea asteroizilor pentru minerale rare. Companiie vor trimite rachete cu piloţi care să mineze minerare rare pe centura de asteroizi, le vor aduce pe pământ şi le vor vinde pentru foarte mulţi bani.
 

Mâncarea va fi diferită

Peştii îşi vor reduce dimensiunile mai ales din cauza încălzirii globale, aşa cum au arătat deja studiile, iar apa va fi rară şi oamenii vor plăti pentru calitate.
 
Apa va conţine doar compoziţia chimică necesară - mai mult postasiu, vitamina C sau oxigen, spune Frey.
 
Restaurantele vor pregăti mâncarea cu ajutorul roboţilor, iar meniurile vor fi personalizate, fără anumiţi alergeni şi cu anumite substanţe nutritive sau vitamine adăugate. Oamenii vor fi şi mai exigenţi decât până acum cu ce mănâncă.
 
„Ai putea comanda un cheeseburger sau aripioare de pui şi el va fi personalizat pentru tine de roboţii care vor adăuga elemente ce vor îmbunătăţi starea de pinguinsănătate”.
 
Carnea ar putea proveni din altă parte, şi nu de la o fermă.
 
„Avem deja burgeri crescuţi în laborator pe bază de celule stem, dar deocamdată avem doar vită, pui şi peşte, spune Frey subliniind că restaurantele vor dori meniuri mai exotice precum carne de pinguin sau specii de albine.
 

Vacanţe sub pământ sau cu mamuţi lânoşi

 
Oamenii vor putea călătorii rapid pe distanţe mari în subteran cu 750 de mile pe oră şi în aer, inclusiv cu drone-taxi
 
Oamenii se vor caza în hoteluri spaţiale unde distracţia nu vor fi piscinele sau golful, ci sejururi în spaţiu până „în centrul Pământului”.
 
„Vor fi hoteluri luxoase sub apă şi ferme de peşti în oceane. Se vor construi oraşe şi grădini zoologice plutitoare cu animale pe care nu ni le putem imagina” azi, pentru că ingineria genetică le va aduce la viaţă. Mamutul lânos ar putea fi readus la viaţă, sunt deja planuri în acest sens.
 
 

Copiii de designer

 
Potrivit Future Timeline, undeva în 2053, cei bogaţi vor putea să-şi comande copilul visurilor.
 
Prin manipulări ale ADN-ului se vor putea alege trăsăturile fizice, constituţia şi chiar coeficientul de inteligenţă. Iar femeile vor fi scutite de purtarea sarcinii - embrionul se va dezvolta într-un uter artificial.
 
Susan Golombok, autoarea “We Are Family: The Modern Transformation of Parents and Children” prezice un viitor în care femeile afectate de infertilitate vor avea la dispoziţie utere artificiale, în timp ce depăşirea vârstei fertile nu va mai fi o problemă.
 
În acelaşi timp, există riscul apariţiei unor copii de fermă, maturaţi în utere create în laborator astfel încât accentul va fi pe copiii perfecţi şi artificiali.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

Bezna
30.11.2021, 11:43:23

Cea mai importanta schimbare in viitor va fi un semn pus pe mana sau pe fata , fara de care nimeni nu v-a putea cumpara sau intra in magazine si institutii .

-4 (12 voturi)
UrsulPolar
30.11.2021, 11:53:05

urmează multivers apoi parusia

-20 (30 voturi)
bob
30.11.2021, 12:13:30

Futurologi ?! Există aceasta meserie?! E plătită?! Cel mai credibil Futurologi este Dumnezeu, iar profețiile despre ce va fi și cum se găsesc în Cuvântul Sau scris, Biblia!

-31 (33 voturi)
Adrian Foangӑ
30.11.2021, 11:55:15

Sunt sigur ca miliardele de saraci din Africa si Asia de abia asteapta sa-si primeasca aripioarele de pui personalizate de roboti, si sa-si petreca o vacanta in compania unor mamuti lanosi.

-1 (19 voturi)
Lucifer
30.11.2021, 12:14:08

În plus, omul va deveni un cyborg, o construcţie umană-electronică-informatică dotată cu IA şi nanoboţi interni de distrugere a virusurilor cauzatoare de boli. Omul va trăi sute de ani, periodic "reparându-şi" sau înlocuid piesele uzate. O lume groaznică va exista, inclusiv schimbarea profundă a umanităţii Omului.

-6 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (14)

Modifică Setările