În lume

articolul anterior articolul urmator

Primele cazuri de COVID-19 la COP26, între care primarul oraşului Los Angeles, Eric Garcetti

0
5 Nov 2021 10:46:43
Autor: News.ro
Glasgow, gazda COP26
Glasgow, gazda COP26

Primele cazuri de covid-19 au fost înregistrate în rândul unora dintre cei aproximativ 40.000 de participanţi din întreaga lume la Conferinţa ONU privind modificări climatice (COP26), la Glasgow, în Scoţia, între care şi primarul oraşului Los Angeles, Eric Garcetti, testat pozitiv covid-19 în cursul conferinţei, scrie presa americană.

Organizatorii conferinţei internaţionale dau asigurări că ”se ţin informaţi” cu privire la situaţie, însă refuză pentru moment să facă public numărul îmbolnăvirilor de covid-19 înregistrate şi delegaţiile afectate.
 
Preşedintele COP26 Alok Sharma a dat asigurări, într-o conferinţă de presă, joi, că acest nivel de contaminare covid-19 în ”blue zone”, în care lucrează în grupuri negociatori, observatori, membri ai unor ONG-uri şi jurnalişti, ”este cu mult mai mic decât cel al populaţiei generale a Scoţiei”.
 
Regatul Unit înregistrează o medie zilnică săptămânală de aproximativ 40.000 de îmbolnăviri de covid-19.
 
Alok Sharma precizează că fiecare participant se autostează zilnic ”riguros”, este obligat să poarte mască de protecţie şi să respecte distanţarea socială. El precizează, de asemenea, sălile sunt curăţate constant.
 
”Încă de la început, am fost foarte clar cu privire la faptul că este necesar să se asigure siguranţa în cadrul acestui eveniment, nu doar a participanţilor, ci şi a locuitorilor oraşului Glasgow (...).Per ansamblu, cred că stăm bine”, a declarat el.
 
Citeşte şi: 
 
COP26. Australia, China, India şi SUA au refuzat să semneze angajamentul privind renunţarea la cărbune
 
COP26: O coaliţie de firme cu active de 130.000 de miliarde de dolari promit să se axeze pe combaterea schimbărilor climatice

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările