În lume

articolul anterior articolul urmator

Qatarul anunţă interzicerea bunurilor provenite din Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Egipt şi Bahrain

6
27 May 2018 18:01:16
Autor: News.ro
Doha, Qatar Foto: EPA
Doha, Qatar Foto: EPA

Qatarul a anunţat că va interzice produsele originare din Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Egipt şi Bahrain, la un an după ce a fost ţinta unui embargo impus de acelaşi state, Doha fiind acuzată că susţine terorismul, scrie Reuters.

„Pentru a proteja siguranţa consumatorilor din Qatar şi pentru a combate traficul ilegal de bunuri, guvernul a emis o directivă pentru a se găsi noi furnizori pentru varietatea de bunuri afectată”, se arată într-un comunicat al guvernului.
 
Ziarul naţional Al Watan a publicat un document al Ministerului Economiei şi Comerţului prin care erau anunţaţi patronii de magazine să nu mai vândă produsele importate din cele patru ţări. În document se precizează şi că inspectorii vor monitoriza implementarea politicii.
 
Cele patru state au rupt legăturile diplomatice cu Qatarul în iunie 2017, acuzând Doha că susţine terorismul.
 
Importurile din Qatar au scăzut cu 40% în primele săptămâni ale boicotului, dar între timp au revenit la normal pentru că Doha a găsit noi surse pentru produse cum ar fi Turcia. Qatar a lansat de asemenea o iniţiativă pentru a stimula producţia locală.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Marcel Cristea
27.05.2018, 18:13:46

Sectarian conflict is an essential part of Islam, it started the day Mohamed kicked the bucked and hasn't stopped ever since.

-1 (5 voturi)
Senza Nome
27.05.2018, 18:19:57

Și ce importa Qatarul din aceste tari, oi și capre? :))

+2 (4 voturi)
Delle Crociati Regina
27.05.2018, 19:40:15

Senza Nome @: importa mincare certificata "halal" si haine islamice,asa cum se imbraca "refugiatii sirieni" de la Londonistan si Paris abad.

+1 (3 voturi)
daniel stanciu
27.05.2018, 20:06:32

Este greșit să crezi că din Emiratale Arabe se pot importa numai oi și capre. Vezi numai ce este în Dubai și Abu Dhabi. Exportul îl reprezintă în principal petrolul dar au o economie mult mai diversificată decît își închipuie unii; turismul, construcțiile, energia solară, industria aviatica, centre financiare de importantă mondială. Ne ascundem pe lîngă ei. Totuși noi știm mai bine și nu dăm doi bani pe ei.

+3 (3 voturi)
Lamuritorul
27.05.2018, 21:50:31

Practic era suficient Egiptul, de la restul n-au ce importa, petrol si nisip au si ei.

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările