În lume

articolul anterior articolul urmator

Qatarul a anunţat că identificat-o pe mama care şi-a abandondat bebeluşul în toaleta aeroportului din Doha: Cazul a dus la tensiuni diplomatice cu Australia

3
23 Nov 2020 18:40:12
Autor: News.ro
Aeroportul din Doha FOTO EPA-EFE
Aeroportul din Doha FOTO EPA-EFE

Qatarul a anunţat luni că a identificat-o pe mama unei nou-născute găsite la începutul lui octombrie pe aeroportul de la Doha, un abandon în urma căruia autorităţile au obligat pasagere la examene ginecologice, provocând un scandal, relatează AFP.

„Anchete au arătat că mama sugarei (...) a aruncat nou-născuta într-un coş de gunoi, la toaleta terminalului plecărilor, pe aeroport, şi că s-a îmbarcat către destinaţie”, a anunţat într-un comunicat procurorul din Doha.

Potrivit procurorului, părinţii bebeluşului sunt originari din „ţări asiatice”. Qatarul foloseşte în general acest epitet pentru a desemna persoane din Asia de Sud, de unde vine un număr mare de muncitori imigranţi în acest stat mic.

El a precizat că s-au făcut demersuri în vederea „arestării fugarei”, care se află în străinătate şi care riscă 15 ani de închisoare, pe care a catalogat-o drept „condamnată”, ceea ce ar putea sugera că a fost judecată în absenţă.

Două surse de la Doha declară că autorităţile din Qatar au sesizat Interpolul cu privire la arestarea femeii.

Pasagere - inclusiv două britanice şi cel puţin 13 australiene - de la bordul a zece avioane Qatar Airways care au decolat de la Doha au fost supuse unor examene ginecologice în urma descoperirii fetei în toaleta aeroportului, la 2 octombrie.

Autorităţile aerportului au anunţat că au vrut să stabilească dacă vreuna dintre ele a născut recent.

Qatarul, vizat de un val de critici internaţionale după dezvăluirea acestor examene forţate, la sfârşitul lui octombie, a anunţat câteva zile mai târziu că cei care se fac vinovaţi de aceste „încălcări” urmează să fie deferiţi justiţiei.

Mama „a avut o relaţie cu o persoană care are de asemenea naţionalitatea unei ţări asiatice, iar această relaţie a condus la naşterea sugarei care a fost găsită”, precizează procurorul, care adaugă că tatăl a „recunoscut că a avut o relaţie cu mama nou-născutei”.

Potrivit procurorului, mama bebeluşului i-a „trimis un mesaj cu fotografia nou-născutei imediat după naştere” şi i-a spus că a aruncat copilul înainte de plecare.

Analize ADN au confirmat identitatea părinţilor.

Toţi expatriaţii care se instalează pe o perioadă îndelungată în Qatar sunt obligaţi să doneze o cantitate mare de sânge în cadrul procesului administrativ.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Victor Nagy
23.11.2020, 21:40:00

Am o ....mica ... mica ... mica intrebare ? Crede-ti ca autoritatile romane ar fi avut „ curajul ” sa supuna niste catatene din „ lumea buna ” unui control ginecologic in aeroport ... intro situatie similara ?

-10 (10 voturi)
Azzumbo Jo
24.11.2020, 08:51:31

Victor Nagy iti raspund pe intelesul tau, folosind ortografia ta, poate vei intelege: "intro situat-ie simila-ra, autoritati-le ro-mane ar fi declans-at o investiga-tie internationala, in cooperare cu tarile de destinatie ale zborurilor din segmentul orar respectiv IN CONFORMITATE CU DREPTURILE OMULUI SI DREPTURILE PASAGERILOR, STIPULATE IN CONVENTIILE INTERNATIONALE"

+7 (7 voturi)
Azzumbo Jo
24.11.2020, 09:03:06

Dupa cum se vede, graba autoritatilor din Qatar de a examina pasarile pasagerelor nu a dus decat la un mare si bine-meritat scandal international. Persoana care a abandonat nou-nascutul a fost depistata prin alte metode si, ca fapt divers, ajunsese deja la destinatie, in timp ce investigatorii qatarezi inca se holbau printre picioarele pasagerelor blonde. Nota de plata va fi cu muilte zerouri, asta e clar. Cocluzia: apucaturile medievale costa!

+2 (2 voturi)
Modifică Setările