În lume

articolul anterior articolul urmator

Raport ONU: Numărul persoanelor care au suferit de foamete în 2021, cu 46 de milioane mai mare decât în anul precedent

0
6 Jul 2022 18:56:52
Autor: Cristina Morozan
Creşterea numărului de persoane care suferă de foamete este cauzată şi de consecinţele schimbărilor climaticeFoto: Pixabay
Creşterea numărului de persoane care suferă de foamete este cauzată şi de consecinţele schimbărilor climaticeFoto: Pixabay

Foametea a afectat aproximativ 828 milioane de persoane la nivel mondial în 2021, cu 46 de milioane mai multe decât în 2020, conform raportului anual al ONU privind situaţia alimentară globală, prezentat miercuri la New York.

Conform raportului ONU, un număr cuprins între 702 milioane şi 828 milioane de persoane au fost afectate de foamete în 2021.Astfel, numărul mediu de persoane aflate anul trecut în această situaţie a fost cu 46 de milioane mai mare decât cel din 2020 (721 de milioane), relatează Agerpres.

Provocările de a pune capăt foametei şi malnutriţiei sunt tot mai mari, au scris mai multe agenţii ale ONU, printre care UNICEF, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO). 
 
În raportul lor, experţii consideră că această creştere a numărului de persoane care suferă de foamete este cauzată de pandemia de coronavirus, de consecinţele schimbărilor climatice şi de conflicte. 
 
Conform celor mai recente date ale ONU din 2020, aproape 1,3 miliarde de persoane nu şi-au putut permite o dietă sănătoasă. 
 
Războiul declanşat de Rusia în Ucraina reprezintă un risc şi mai mare, din cauză că lanţurile de aprovizionare au fost întrerupte în urma conflictului. Printre altele, Ucraina este un important exportator de cereale. Din cauza conflictului, preţurile la alimente au crescut semnificativ în prima jumătate din 2022. 
 
Conform ONU, situaţia furnizării de alimente este dificilă în special în ţările din Orientul Mijlociu şi Africa.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările