În lume

articolul anterior articolul urmator

Războiul din Ucraina ameninţă viaţa copiilor subnutriţi din întreaga lume, spune UNICEF

0
17 May 2022 05:52:11
Autor: Sergiu Nicolae
Foto news.ro
Foto news.ro

UNICEF a transmis printr-un comunicat de presă că preţul alimentelor terapeutice a crescut cu 16%, iar acest lucru ameninţă viaţa copiilor subnutriţi din întreaga lume.

Peste 600.000 de copii din întreaga lume ar putea să aibă limitat accesul la tratamentul pentru malnutriţie. Acest lucru se datorează creşterii preţului materiilor prime, din cauza creşterii preţului la combustibil dar şi a războiului din Ucraina. UNICEF estimează că peste 10 milioane de copii afectaţi de epuizare severă nu au acces la alimente terapeutice, relatează news.ro. 

Preţul alimentelor terapeutice riscă o creştere cu 16% în următoarele 6 luni, din cauza costului foarte ridicat al materiilor prime din ultimele luni. Sunt mai mulţi factori care contribuie la creşterea preţurilor printre care şi întreruperea lanţului de aprovizionare din cauza pandemiei. 

Hrana terapeutică cunoscută şi sub denumirea de RUTF, este o pastă densă, formată din arahide, ulei, lapte praf şi zahăr. Atât Ucraina cât şi Rusia sunt producători cheie ai acestor ingrediente, iar războiul dintre cele două ţări blochează liniile de aprovizionare. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările