În lume

articolul anterior articolul urmator

Razele soarelui distrug rapid coronavirusul, dar experţii afirmă că virusul ar putea rezista pe timpul verii

6
20 Apr 2020 09:52:58
Autor: Viorica Marin

Razele soarelui distrug rapid coronavirusul, dar experţii afirmă că virusul ar putea rezista pe timpul verii. Rezultatele preliminare a testelor realizate în laborator au arătat că virusul nu rezistă expunerii prelungite la soare şi umiditate ridicată. Oamenii de ştiinţă americani au izolat virusul în laborator şi au simulat lumina solară. În mediul controlat coronavirusul a fost distrus imediat.

Savanţii speră ca perioada verii să ofere o încetinire a răspândirii virusului. Totuşi, ei avertizează că în niciun caz virusul nu va fi eliminat iar riscul de infectare nu va scădea. Descoperirea făcută este importantă pentru a putea înţelege şi răspunde la modul în care pandemia acţionează.
 
Testele au fost efectuate pe particule virale suspendate în salivă. În cadrul experimentului s-au reprodus mai multe tipuri de condiţii meteorologice.
 
Întrebarea care rămâne este dacă există o corelaţie între expunerea prelungită a virusului la razele soarelui şi condiţiile meteo. Totuşi, există o tendinţă greşită de a interpreta raportul dintre vremea bună şi răspândirea virusului.
 
Problema care persistă încă este la nivelul relaţiilor interumane. Oamenii, indiferent de imunitate, pot răspândi în continuare virusul prin contact chiar dacă vremea este favorabilă.
 
Cercetătorii se întreabă dacă au fost suficient de mulţi oameni infectaţi ca virusul să se poată răspândi în anotimpul de vară. Deocamdată nu este clar dacă centrul va face publice rezultatele finale ale experimentului, informează Yahoo! News.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

mama
20.04.2020, 10:28:11

luati soare stand in casa

0 (4 voturi)
mafia mafia
20.04.2020, 10:55:47

Ce tot vorbiti de vara? In Thailanda e vara mereu, in Emirate la fel, in Filipine la fel... si ghici ce? AU virus.

0 (4 voturi)
Ludwig
20.04.2020, 11:01:19

Aia sunt deja infectati prin turistii veniti acolo...au o mortalitate ff mica fata de europa unde e inca frig. Totul mai dureaza 2 saptamanI dupa care la munca sa nu murim de foame...

+4 (8 voturi)
Utilizator Adevărul
20.04.2020, 12:27:00

Comentariu considerat abuziv.

moftronix2
20.04.2020, 16:09:31

1917…1920. Cea mai mare pandemie a lumii din ultimii 400 de ani, Gripa AMERICANĂ , cunoscută sub numele de Gripa spaniolă. A făcut peste 100 de milioane de morți. Caută pe Net....1918 - Cea mai mare pandemie a lumii, Zaiafet, cu imagini din USA si din Europa de Vest. Gripa AMERICANĂ a izbucnit în toamna lui 1917 în câteva garnizoane militare din SUA . Nu aveau lilieci. În martie 1918, cazuri serioase de gripă s-au semnalat în Fort Riley, Kansas, SUA, iar în vara aceluiași an, virusul a suferit o mutație, în urma căreia a devenit un agent infecțios letal după care a produs peste 700.000 de morti in USA. Gripa a fost adusa in Europa de Armata americană care a intrat in Primul Razboi Mondial debarcând in Europa. Primul caz cu mutație confirmată in Europa s-a înregistrat la data de 22 august 1918, în portul francez Brest, pe unde au venit cam jumătate din efectivele americane aliate. Gripa s-a răspândit rapid pe vechiul continent, devenind epidemie și, în cele din urmă, pandemie. A fost dusă in Asia de Trupe ale Indiei ce luptau in armata britanică. In Asia a făcut ravagii in India , Iran …

-4 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările