În lume

articolul anterior articolul urmator

Record mondial. Nauru a vaccinat întreaga populaţie adultă cu prima doză

2
12 May 2021 12:13:30
Autor: Lorena Mihăilă
Nauru, o insulă din pacific a vaccinat cu prima doză toţi adulţii.
Nauru, o insulă din pacific a vaccinat cu prima doză toţi adulţii.

Statul Nauru deţine „recordul mondial” la vaccinarea populaţiei anti-COVID-19. Toţii adulţii din mica insulă din Pacific au fost fost imunizaţi cu prima doză. Statul nu a înregistrat cazuri de coronavirus şi conform oficialilor, campania de vaccinare a depăşit aşteptările.

Într-o lună, 7.392 de persoane au primit prima doză de vaccin împotriva COVID-19 - sau aproximativ 108% din populaţia sa adultă, străinii fiind incluşi în această cifră.

„Grupul de lucru responsabil pentru lupta împotriva coronavirusului salută acest record mondial şi mulţumeşte tuturor locuitorilor pentru că au contribuit la faptul că Nauru rămâne un loc fără COVID-19", a precizat guvernul într-un comunicat, confrom Agerpres.

Preşedintele acestui grup de lucru, Kieren Keke, a recunoscut că Nauru - cel mai mic stat insular din lume - a avut şansa să deţină suficiente doze pentru a imuniza întreaga sa populaţie adultă, afirmând în acelaşi timp că populaţia va continua să fie testată.

„La sosirea oricărui călător există riscul ca noul coronavirus să fie introdus în Nauru, iar evenimentele recente din Papua Noua Guinee, Fiji şi India ne-au demonstrat cu ce viteză poate evolua situaţia", a declarat Kieren Keke.

Populaţia din Nauru a fost vaccinată cu serul AstraZeneca care a fost primit prin programul Covax, un instrument care asigură accesul echitabil şi universal la vaccinurile anti-COVID-19.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

CRISTIAN MIHAI VIRVOREA
12.05.2021, 12:25:56

Da, sigur, ca si in Seychelles, cu vaccinuri false sau expirate...tinute prea mult in caldura.

-3 (3 voturi)
ALEXANDRU STARK
12.05.2021, 14:59:14

CU CIRCA 12 581 DE LOCUITORI, NU PREA VAD COMPARAT CU USA SAU FRANTA marea realizare cu toate cà ieste FOARTE BINE .

Modifică Setările