În lume

articolul anterior articolul urmator

Rusia avertizează SUA cu repetarea crizei rachetelor din Cuba

39
24 Jun 2019 17:38:05
Autor: Ion Gaidau
Serghei Riabkov FOTO brics2015.ru
Serghei Riabkov FOTO brics2015.ru

Desfăşurarea de către armata americană a unor sisteme terestre pentru rachete în apropierea graniţelor Rusiei ar putea provoca o situaţie periculoasă comparabilă cu criza rachetelor din Cuba, a avertizat luni viceministrul rus de Externe Serghei Riabkov, potrivit Reuters.

Viceministrul rus de Externe a criticat puternic planurile Pentagonului în legătură cu mobilizarea de sisteme de rachete în Europa de Est, dar şi retragerea SUA din tratatul privind controlul armelor INF.

„Dacă se ajunge la instalarea de astfel de sisteme, situaţia nu doar că se va înrăutăţi, ci se va agrava la maxim, astfel că ne putem regăsi în situaţia unei crize a rachetelor destul de asemănătoare cu cea din Caraibi“ în 1962, a spus Riabkov în faţa Consiliului Federaţiei, camera superioară a Parlamentului rus.

El a acuzat NATO de „agresivitate“.

Criza rachetelor din Cuba a izbucnit în octombie 1962, când SUA au descoperit că sovieticii instalează în secret rachete pe teritoriul acestei insule comuniste din Caraibi. Atunci lumea a fost adusă în pragul războiului nuclear.

Statele Unite şi-au anunţat retragerea din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), acuzând Rusia de încălcarea acestui acord semnat în 1987.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

39 Comentarii

DoaroOpinie!
24.06.2019, 17:47:10

Doamne fereste! America, tigrul ranit, a ajuns la actiuni disperate!

-4 (10 voturi)
1mike
24.06.2019, 17:59:23

Criza rachetelor my ass! Sa termine cu amenintarile. Rusia nu stia ca Romania si statele estice vor intra in NATO, si ca NATO, deci implicit si SUA, vor putea instala orice doresc in aceste state? Cum isi permite Rusia sa vina si sa ameninte aceste state membre NATO si cum poate sa creada ca aceste state ar putea ameninta vreodata Rusia?

+3 (9 voturi)
Gabriel din Bugeac
24.06.2019, 18:13:02

Rusia nu trebuie să-si facă griji.. SUA nu reprezintă nicio amenințare serioasă.. Românii nu pot trece peste cuvântul nemților, francezilor și interesele lor.. iar românii nu uită că în primul război mondial.. trupele țariste au luptat cot la cot alături de români.. și cu mari jertfe rusești la Mărășești.. românii și rușii i-au spulberat pe nemți și austro-ungari.. și în timpul celui de-al doilea război mondial au plecat cu nemții și s-au întors cu sovieticii.. și așa au salvat România de la dezastru și alte pierderi omenești.. așa au rămas și cu Ardealul.. datorită sovieticilor care n-au fost de acord să fie dat Ungariei ! România militar nu poate pune nicio problemă Rusiei.. iar când se vede amenințată cu dispariția.. va trece în tabără rusă.

-9 (11 voturi)
Katanga
24.06.2019, 18:22:59

Bah rusnacule ia spune-ne tu ce ai patit voi in Cuba.

+5 (5 voturi)
paul ivan
24.06.2019, 18:44:56

Am un MESAJ pentru CUVINTATORII RUSI. Criza rachetelor din CUBA NICIODATA NU SE V-A MAI REPETA. De ce? Pentru ca SUPERPUTERNICA ARMATA A SUA de acum NU SE COMPARA CU CE ERA ATUNCI. Dar ca sa-i fac pe CUVINTATORII RUSI, inclusiv pe PUTIN, sa inteleaga ca ARMATA SUA E CIVILIZATA si chiar FOARTE RABDATOARE, chiar nespus de mult de rabdatoare, cind v-a incepe TSUNAMY-ul ARMATEI AMERICANE, nu v-a mai fi nici un CUVINTATOR care sa laude atit de mult armata rosie, care acum a devenit armata fara insemne. Cred ca intelegeti la ce ma refer. Oricum avionul de linie olandez cu copii la bord doborit de niste bautori de votca NU V-A RAMINE FARA REPERCURSIUNI din partea OCCIDENTULUI pentru RUSIA. Oricum, asa cum Erdogan a pierdut alegerile si PUTIN le v-a pierde si se v-a termina cu dictatura. Eu stiu ca VODCA NU PREA MERGE FARA MINCARE CONSISTENTA, fapt ce v-a duce in curind la o liniste si fara dictatura si in Rusia. Asadar, O NOUA CRIZA A RACHETELOR CA CEA DIN CUBA, nu va fi niciodata dragilor vecini rusi.

+3 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (39)