În lume

articolul anterior articolul urmator

Rusia condamnă o decizie a SUA de a-i include pe ruşii care solicită vize pe o listă de persoane „homeless“

7
25 Oct 2021 06:57:17
Autor: Anne-Marie Sandu
FOTO EPA EFFE
FOTO EPA EFFE

Rusia condamnă o decizie SUA de a-i include pe ruşii care solicită vize pe o listă de ”persoane homeless care cer vize în ţări terţe", transmite Reuters.

Măsura a permis ruşilor să solicite vize pentru Statele Unite la Varşovia, în loc de ţara lor de origine, după ce ambasada americană a oprit procesarea majorităţii cererilor în luna mai, din cauza interzicerii de către Moscova a angajării de personal în Rusia.
 
Departamentul de Stat îi includ pe lista "homeless" pe solicitanţii din ţări în care Statele Unite nu au reprezentare consulară sau unde personalul consular nu poate emite vize din cauza situaţiei de securitate sau politice.
 
Rusia a devenit a 10 ţară de pe listă, după Cuba, Eritrea, Iran, Libia, Somalia, Sudanul de Sud, Siua, Venezuela şi Yemen.
 
”Diplomaţii americani distrug de mulţi ani sistemul serviciilor consulare din Rusia .... Au transformat o procedură tehnică, una de rutină pentru secolul 21, într-un adevărat iad”, a scris purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe Maria Zakharova, pe reţelele de socializare.
 
În timp ce relaţiile dintre cele două ţări se află la cel mai scăzut nivel de după Războiul Rece, Rusia şi Statele Unite se află într-o dispută şi cu privire la numărul de diplomaţi pe care îi pot trimite în capitalele lor şi nu au reuşit să facă progrese la discuţii care au avut loc în această lună.
 
În plus, Rusia a plasat Statele Unite pe lista ţărilor ”neprietenoase”, care trebuie să solicite aprobare pentru a angaja cetăţeni ruşi - şi a stabilit cota SUA la zero.
 
La discuţii, Moscova a spus că este dispusă să ridice toate restricţiile impuse în ultimii ani, iar Washingtonul a spus că doreşte paritate în ceea ce priveşte numărul personalului diplomatic şi reciprocitatea vizelor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Online Socrates
25.10.2021, 09:32:41

Problema e ca vacarul american nu stie sa numere bine si de aceea termenul "paritate" isi pierde sensul asemeni altor termeni cum ar fi "parinte", "mama", "tata" . Americanii numara si reprezentantii ONU si ii includ in categoria larga de "diplomati". Pana nu inavata putina carte, vacarul american nu va fi in stare sa lege o discutie coerenta . Probabil ar fi timpul ca ONU sa se mute la Geneva sau oriunde , cat mai departe de americani.

-7 (15 voturi)
Utilizator Adevărul
25.10.2021, 11:12:36

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
25.10.2021, 11:13:22

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
25.10.2021, 13:33:11

Comentariu considerat abuziv.

Diana Owens
25.10.2021, 15:42:40

Un raport live al postarilor antivacciniste pe forumurile Adevarul: https://telegra.ph/LIVE---Postaci-Antivaccin-Forumurile-Adevarul-10-20 Ca sa stiti la ce dezinformare va expuneti pe acest forum.

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările