articolul anterior articolul urmator

Schimbări dramatice de reguli în conflictele globale şi ale marilor puteri

68
13 Feb 2018 11:17:51
Iulian Chifu
FOTO 123RF
FOTO 123RF

68 Comentarii

pathfinder
13.02.2018, 11:53:17

Pftiu! Pftiu! Pftiu! Totu-i nasol! Nimic nu-i cum trebuie! Pftiu! Pftiu! Pftiu! Nea Chifule, io cred ca matale traiesti intr-o frica continua. Nu mai tine de rational ci de domeniul medical...

+2 (20 voturi)
Papa Raţă
13.02.2018, 12:38:45

pathi-fu! pathi-fu! pathi-fu ! și unde vă sunt argumentele ? la doctor ? De ce nu vă respectați pe sine, mai întâi de toate ?

+4 (14 voturi)
jorj eritreea
13.02.2018, 11:53:33

Inca o data mr Chifu ne da un exemplu din logica "impecabila" a USofA prin care NATO si USofA se pot inarma si construi baze in toata lumea iar restul lumii trebuie sa aplaude entuziasmati de "performantele" militare ale Pentagonului... De fapt, si citez din "articol": "...Căderea burselor americane şi reacţiile incomplete ale burselor asiatice ridică semne de întrebare în privinţa sănătăţii sistemului economic global..." ASTA sta la baza intregii politici militariste a USofA teama de faliment si caderea dolarului!!! Ticalosii de dincolo de balta vor prefera sa distruga intreaga lume decit sa recunoasca falimentul si caderea modelului economic pe care l-au construit, bazat in intregime pe furt si smecherii!!!

-4 (18 voturi)
ion damian
13.02.2018, 11:53:41

D-le Chifu sanctiunile impuse rusie de lumea libera nu au fost fara uramari.Cititi PIB-ul rusiei in 2014 inaintea ocuparii samavolnice a Crimei si cel de azi si vedeti diferenta!Sanctiunile occidentale au avut un impact dur si asupra rusului de rand afectand clasa dinamica a economiei ruse .De ex. cel care a luat un credit in 2014 la paritatea 1/20 plateste acum la paritate1/ 80. Deloc confortabil! Referitor la Israel nimeni din zona nu-si permite o actiune directa impotriva evreu fara sa ia in calcul o reactie extrem de dura . Referitor la plimbatul rachetelor rusesti in Crimeia un nou sir de sanctiuni l-ar linisti pe putin care tocmai il depasete pe stalin pe tronul imperiului rosu.

+3 (19 voturi)
Lucifer
13.02.2018, 12:21:20

Interesant. Am să-mi dau şi eu cu părerea. 1) Nu cred că prăbuşirea/ corijarea acţiunilor bursiere este o prevestire a crizei în SUA şi în Lume. Rostul acestei "corijări" stă în politica economică a Fed dar şi a BCE a "relaxării cantitative, respectiv de aruncare pe piaţă a zeci de mii de miliarde(!!!) de USD şi € fără suport economic(adică bani fără valoare...) tocmai pentru a impulsiona economia americană sau europeană. Mare parte din aceşti bani fără valoare s-au dus în creşterea preţului acţiunilor firmelor americane/ europene, dar, prin piaţa liberă, şi pe piaţa unor ţări terţe. Acum gogoaşa prea umflată a acţiunilor se corijează, adică revine la valoarea de piaţă adevărată. Să observăm că totul este controlat, corecţia se va face în trepte, şi mai este mult de lucrat... 2) În Ortientul Mijlociu Israelul trebuia musai să intevină fiindcă deja au început tatonările pentru rezolvarea situaţiei din zonă, vor fi tratative diplomatice şi Israelul trebuie să participe cu drepturi depline, poate "mai ciupe" câte ceva. 3)Referitor la Rusia, opinez că lăsată singură(adică neajutată de Germania şi Franţa...) Rusia se va topi în suc propriu ca lumânarea. Aici nu le înţeleg pe Germania şi Franţa a căror frondă anti-americană este compensată cu o politică pro-Rusia din ce în ce mai evidentă. 4) Ţările din Estul Europei sunt într-o situaţie foarte periculoasă fiind în vecinătatea Rusiei devenită din ce în ce mai agresivă. Poate ăsta este motivul care face ca ţările din Est să se îndepărteze de UE germano-franceză şi se alinieze în spatele SUA+UK+NATO.

+6 (10 voturi)